Događaji

Održana konferencija YU INFO

Republički geodetski zavod uzeo učešće na Međunarodnoj konferenciji YU INFO koja je održana po 17. put na Kopaoniku od 6. do 9. marta 2011. godine.

Ova tradicionalna konferencija čiji je zaštitni znak zimski ambijent je i ove godine okupila široku publiku iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koja je imala priliku da kroz formalna i neformalna druženja čuje primere iz prakse i razmeni iskustva. Predstavnici RGZ-a na ovogodišnjem YU INFO-u bili su Dragan Bogdanović, Mica Matić, Milivoje Glušica i Jelena Stojanović koji su uzeli aktivno učešće u predavanjima, tribinama i posterskim prezentacijama.

Cilj YU INFO 2010 konferencije je poboljšanje IKT znanja i veština među profesionalcima. Konferenciji su prisustvovali IT profesionalci, istraživači i menadžeri. Učesnici su imali prilike da se upoznaju sa novim proizvodima, hardverskim i softverskim rešenjima, kao i trendovima iz oblasti IKT a.

Na konferenciji je predstavljeno oko 200 radova u 17 sesija, 8 panela i 11 kompanijskih predstavljanja. Kroz raznovrsne programske forme i prezentacije, prisutni su mogli da se informišu o situaciji u oblasti IKT a, kako u zemlji tako i u svetu. Posebno je interesantno da je najveći broj autora radova prezentiran od strane mladih stručnjaka iz visoko obrazovnih ustanova, ali i iz prakse. Sadržaj radova je bio u širokom dijapazonu, kako u pogledu tematike tako i u nivou naučnog i stručnog značaja, a preovladavale su teme iz domena veb rešenja i servisa.

Velika pažnja je posvećena zaštiti privatnosti na Internetu.

 

Leave a Reply