Događaji

Održana prezentacija “IT Inspiracija – Rešenje za probleme”

Na restoran-brodu „Zeppelin“ na levoj strani Dunava u Novom Sadu, kompanija Smart doo je još jednom poželela dobrodošlicu svim učenicima prezentacije pod nazivom „IT Inspiracija – Rešenje za probleme“.

Predstavljen je niz mogućnosti, rešenja i  treninga namenjenih načelnicima i informatičarima specijalistima zaposlenim u IT sektoru u lokalnim samoupravama. Na prezentaciji je prisustvovalo oko 30 predstavnika iz 15 Opština sa teritorije Vojvodine.

Prezentaciju Legalan softver u poslovnoj primeni, održao je Marko Bečejac, predstavnik kompanije Smart doo. Bečejac je prisutne uputio u najčešće probleme sa kojima se organizacije u našoj zemlji danas susreću, a to su: Kako zaposleni dolaze do potrebnog softvera?, Na koji način se kontrolišu njihovi računari?, Da li imam premalo kupljenih licenci?, Da li imam previše kupljenih licenci?, Da li su moje licence odgovarajuće za moje potrebe? i td. Takođe je predstavio odgovore na ova pitanja sa primerima iz praktičnog rešavanja ovih svakodnevnih problema. Prezentaciju možete preuzeti ovde.

Senior Expert, Marko Kolak, je predstavio Tamnu stranu Interneta – Današnje pretnje. Kroz zanimljivu prezentaciju, predstavio je računarske mreže kako su izgledale nekad i kako izgledaju sad, koje su to pretnje koje „vladaju“ na Internetu danas, kao i koji su to načini i najbolja rešenja sa kojima se možete zaštiti. Prezentaciju možete preuzeti ovde.

Predsednik Izvršnog odbora Evropskog Projektnog centra iz Beograda, Mićo Basara, predstavio je specijalistički kursUpravljanje fondovima EU. Kurs se ove godine organizuje po drugi put u saradnji Privredne akademije, kompanije Smart i Evropskog projektnog centra. Predmet kursa je dobijanje odgovora na pitanje: „Kako doći do fondova EU?“. Predavači su konsultanti za upravljanje donacijama i službenici Vlade Srbije koji se u Ministarstvu finansija bave EU fondovima. Prezentaciju možete preuzeti ovde.

Dijana Koviljac, viši poslovni analitičar u Smart-u, je predstavila važnost planiranja, praćenja i završavanja projekata kroz prezentaciju Kako započete stvari dovesti do kraja USPEŠNO.

Gđa Koviljac je na dinamičan način predstavila faze projekta, učesnike u projektu i njihove odgovornosti, resurse koji se troše u procesu vođenja projekta i potrebnu dokumentaciju koja se mora voditi kako bi projekat bio uspešan kao krajnji cilj svakog naručioca projekta. Prezentaciju možete preuzeti ovde.

Predrag Višić iz kompanije Smart doo, je u svojoj prezentaciji Jedini put – Znanjem do efikasnog rada predstavio Smart seminare za menadžere. Ovi seminari su namenjeni svima koji su se barem jednom upitali: „Da li to može nekako jednostavnije?“, „Kako da Excel služi meni a ne ja njemu?“, „Da li može da Outlook zameni moj teški rokovnik?“, prilikom svakodnevne upotrebe programa iz Microsoft paketa (Word, Excel, Outlook) u poslovnim aktivnostima. Prezentaciju možete preuzeti ovde.

Leave a Reply