Događaji

Održana prva konferencija Klastera IKT mreža

Klaster IKT mreža  je udruženje preduzeća i pojedinaca koji vidi interes u razvoju sektora informacionog i komunikacionih tehnologija i nastalo je spajanjem  postojećih klastera: Srpskog softverskog klastera i „embedded.rs“.

U osnovnim dokumentima Klastera definisani  su misija, vizija  i cilj.  Misija klastera je obezbeđivanje   efikasanog  i transparentnog  okvira za iskazivanje i realizaciju   interesa članica. Vizija Klastera  je stvaranje jedinstvenog čvorišta za razmenu svih informacija od značaja  za srpski  IKT sektor. Cilj Klastera je omasovljenje članstva i aktivnosti.

Klaster IKT mreža je otvorena  organizacija, bez ikakvih prepreka  za učlanjivanje. Članovi plaćaju članarinu. Klaster je udruženje jednakih, obezbeđuje vidljivost  i  promociju svih, nepristrasno prikuplja fondove za sve inicijative i projekte i zauzima vrednosno neutralan stav prema svim podnetim inicijativama i projektima i pruža tehničke  i  druge uslove za promociju  podnetih inicijativa.

Klaster IKT mreže sada okuplja 22 članice u Srbiji.

Na održanoj konferenciji  23. septembra  predstavljeni su: mogući izvori  finansiranja projekata, unapređivanje koncepta klastera i operativni plan rada.

Dogovoreno je da Klaster IKT mreža  sve projekte  promoviše preko klasterskog sajta,  publikacija „weekly digest“ i  „Newsleter“, sajmova, stručnih skupova i dr. Sve članice klastera imaju pravo  da slobodno postavljaju svoje  informacije u za to postavljene  segmente  na sajtu.

Više informacija o radu Klastera IKT mreža  može  se videti na www.ict-net.com

Leave a Reply