Događaji

Održana prva PMI pripremna radionica

U organiziaciji Udruženja informatičke delatnosti i PMI ogranak Srbija, održana je prva pripremna radionica za polaganje ispita za sticanje PMP i CAPM sertifikata. Radionica je organizovana u 10 sesija koje pokrivaju 10 oblasti znanja potrebnih za sticanje ovih prestižnih sertifikata. Radionice su u potpunosti vođene od strane PMP sertifikovanih članova ovog udruženja, a prvoj je prisustvovalo više od 40 polaznika i obrađivala je temu “Integration management”.

PMI ogranak Srbija je neprofitna, profesionalna organizacija projektnih menadžera čiji je cilj promovisanje i unapređenje profesije projektnog menadžmenta u Srbiji i regionu, a broji preko 270 članova, od kojih 150 poseduje neke od PMI sertifikata.

PMI ogranak Srbija u saradnji sa PMI® i u 2014. godini organizuje ispite u pisanom obliku (Paper-Based Testing – PBT).

pmi

Pisani ispiti održavaju se u Beogradu i tradicionalno im prethode pripremne radionice za PMP i CAPM sertifikate, ali se na ispitima mogu polagati testovi za sve sertifikate iz PMI portfolija (CAPM, PMP, PgMP, PMI-ACP, PMI-RMP i MPI-SP).

Počev od 2014. godine, ispiti u pisanom obliku i pripremne radionice organizovaće se dva puta godišnje, u relativno fiksnim terminima u proleće i jesen. U svakom ciklusu biće organizovano 10 dvočasnovnih radionica sledećeg sadržaja:

  • Prezentacija svake od 10 oblasti znanja prema aktuelnom PMBOK® Guide – 5th Edition
  • Pitanja i odgovori
  • “Tips and Tricks” iz prezentovane oblasti znanja, sa primerima ispitnih pitanja
  • Zaključak sesije

Radionice će u celosti biti vođene od strane PMP sertifikovanih članova našeg Udruženja i biće besplatne za članove udruženja, dok će cena za ostale učesnike biti naknadno određena. Prve 2 radionice biće slobodne i besplatne za sve zainteresovane učesnike.

Zainteresovani za pohađanje radionica i/ili izlazak na PBT se mogu prijaviti Radnoj grupi za podršku sertifikacije članova preko sledećeg lika:
http://www.sogosurvey.com/k/RQsXSYUsRVsPsPsP

Vaša prijava biće od velikog značaja za adekvatnije planiranje radionica i PBTa. Zainteresovani kandidati treba da blagovremeno apliciraju za polaganje ispita direktno na PMI web sajtu. Više informacija o proceduri prijavljivanja možete naći na linku: http://www.pmi.org/Certification.aspx

Za sve dodatne informacije o procesu sertifikacije i radionicama možete se obratiti „Radnoj grupi za podršku sertifikacije članova“, preko email adrese: [email protected]

– See more at: http://www.pmi-serbia.rs/sh/raspored-pisanih-pbt-ispita-i-pripremnih-radionica-u-2014-godini-1#sthash.oijdiNxQ.dpuf

Leave a Reply