Događaji

Održano finale takmičenja “Programer Junior 2009”

Održano je finale četvrtog po redu takmičenja “Programer Junior 2009”, koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarska gimnazija iz Beograda. Prvo mesto i laptop osvojio je Momčilo Gajić, učenik 8. razreda O.Š. Desanka Maksimović iz Valjeva. Drugu nagradu, mobilni telefon, osvojio je Dragan Ðikandić, učenik 7. razreda O.Š. S. Golubović Mitraljeta iz Batajnice. Treće mesto pripalo je Kristini Vasiljević, učenici 7. razreda O.Š. Velimir Markicević iz Majdanpeka, a kao nagradu dobila je eksterni hard disk.

Komisija posebno pohvaljuje i sledeće takmičare: Čolić Nemanju, Nikolu Krstića, Milicu Bekvalac, Ivana Palijana, Draganu Veličić i Daniijela Drvenkara. Svi pohvaljeni finalisti dobili su po knjigu sponzora takmičenja.

“Programer Junior” je informatičko takmičenje za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz Srbije. Ove godine na adresu Računarske gimnazije stiglo je oko 100 radova, od tog broja 40 je pozvano na finale takmi;enja. Svi učesnici su dobili na poklon knjigu sponzora takmičenja, kompanije CET Computer Equipment and Trade i izdavačke kuće Portalibris.

Leave a Reply