Događaji

Oktoberfest pivo teče uz Siemensovu tehnologiju

Logo SiemensPripreme za zabavne atrakcije na 176. minhenskom Oktoberfestu su završene. Bilo da slobodno padaju nazad na zemlju nakon što su katapultirani 70 metara u vazduh ili se vrte pet puta naopako na divovskom toboganu ili proleću kroz besne vodopade u kanuu ili se samo dive fantastičnom pogledu na terene Oktoberfesta sa 50 metara visine, milioni posetilaca uskoro će još jednom uživati u brojnim zabavnim vožnjama – koje pokreće i kontroliše Siemensova tehnologija. Siemensovi proizvodi ne samo da garantuju zabavu i sigurnost; oni čuvaju i đivtonu okolinu.

Ogromna vrtešta, vožnja na brzim vodama, tobogan sa pet petlji, toranj za slobodan pad (Power Tower) te jedrilica na talasima – ovo je pet najvećih zabavnih atrakcija Oktoberfesta koje su potpuno opremljene Siemensovim visoko-tehnološkim pogonima, kontrolama, hidraulikom, opskrbom energijom te rasvetnim sistemima. Zahtevi su veliki na najvećem svetskom javnom festivalu: sistemi moraju biti pouzdani.

Sunčanim vikendima vozi se stalno, a svaki minut mirovanja znači gubitke za operatore. “Tih dana rad mora teći bez problema”, rekao je Ewald Schneider, menadžer Power Towera 2. “Potpuno sam zadovoljan Siemensovim proizvodima i uslugama. To je razlog zašto ih koristim i u svom novom tornju za slobodan pad”. Sigurnost je uvek prioritet. I u tornju za slobodan pad – sa ubrzanjem poput Formule 1, kog pokreću Siemensovi motori 1.300-KS – i u složenim okretima vrteške i na vožnjama na talasima. Svi sistemi su TÜV-testirani.

Već trideset godina, Siemens opskrbljuje proizvodima za vožnje u zabavnim parkovima širom sveta. Ekološki aspekti postali su sve važniji u posljednjih nekoliko godina. Danas najnovija Osramova LED rasveta na vožnjama u zabavnim parkovima smanjuje potrebe instaliranih rasvetnih sistema za energijom do 90 posto.

Što je više svetla, to je ušteda veća. Na primer, Distel Company je smanjio ukupnu potrošnju energije na svojim autićima za sudaranje za dvadeset posto jednim potezom tako što je obnovio rasvetni prikaz sistema – obuhvatajući 60.000 svetlosnih točaka – LED svetlima.

Leave a Reply