Događaji

Open Minds 2009

Kako objedinjene komunikacije (Unified Communications) mogu da smanje operativne troškove u kompanijama i da povećaju produktivnost, i kako ICT pomaže kompaniji da stekne prednost u odnosu na konkurenciju – bile su centralne teme konferencije Open Minds 2009, koju je kompanija „Siemens Enterprise Communications Group“ održala 10. juna u Beogradu. Generalni direktor Nenad Saković je pozdravio učesnike i predstavio kompaniju i njene delatnosti.

Cilj ovogodišnjeg skupa bio je da se domaćim kompanijama predstave nova komunikaciona rešenja, pomoću kojih se u uslovima ekonomske krize može ostvariti ušteda u poslovanju, povećanje produktivnosti, a time i prednost u odnosu na konkurenciju.

Na skupu su predstavljena „Unified Communications“ rešenja, koja objedinjuju govorne, video i mobilne komunikacije, Call-centre, elektronske i sms poruke kao i sve ostale oblike komuniciranja unutar preduzeća. Primena ovih rešenja smanjuje čekanje i broj propuštenih poziva, povećava mobilnost i sigurnost IT sistema i ubrzava komunikaciju, čime svaki zaposleni nedeljno prosečno štedi po 5 sati, dok se sa druge strane realizuje jednostavniji i produktivniji kontakt sa korisnicima na najvišem nivou.

Korišćenjem objedinjenih komunikacija (Unified Communications) kompanije sa 100 zaposlenih mogu godišnje da uštede i do 3.900 evra po zaposlenom, i da ubrzaju poslovanje čak do 40%, pokazalo je istraživanje kompanije „Siemens Enterprise Communications Group”.

Jedan od najznačajnijih proizvoda je „OpenScape UC“ koji brzo i jednostavno povezuje zaposlene, uređaje i informacije, i time ubrzava proces donošenja odluka. „OpenScape UC“ omogućava tzv. „jedan broj servis“ – zaposleni može korišćenjem samo jednog broja da primi sve informacije, nezavisno od uređaja ili mesta na kome se nalazi. Preduzeća koja koriste „OpenScape UC“ štede troškove eksternih konferencijskih usluga, razgovora mobilnim telefonima i službenih putovanja.

Neke od prednosti „OpenScape UC“ rešenja su: redukcija troškova i do 40% po zaposlenom mesečno, povećanje produktivnosti, kroz povećanje dostupnosti zaposlenih i ubrzanje biznis procesa od 12,5%, povećanje mobilnosti zaposlenih uz povećanje produktivnosti od 30 do 50%, brža razmena poslovnih informacija i ideja, ubrzano odlučivanje, ušteda vremena prilikom traženja kontakata, uspostavljanja konferencijskih veza i rukovanja dokumentima (audio, video, web), integracija u postojeću ICT infrastrukturu i dr.

Kompanija „Siemens Enterprise Communications Group“ je jedan od svetskih lidera na polju telekomunikacionih rešenja za preduzeća, posebno uspešan u oblasti objedinjenih komunikacija (Unified Communications), kontakt centara i sigurnosnih mrežnih rešenja, namenjenih kako malim i srednjim, tako i velikim preduzećima i multinacionalnim korporacijama.

U Srbiji je ova kompanija prisutna kao privredno društvo „Siemens Enterprise Communications“ d.o.o Beograd, koje zajedno sa mrežom sertifikovanih distributera i partnera realizuje najzahtevnije i najprestižnije telekomunikacione i IT projekte za preduzeća, kako u zemlji tako i u CEE regionu i EU.

Najveći korisnici u Srbiji i Crnoj Gori su: hoteli Splendid, Hyatt i Continental, poslovni sistem Delta, OMV, Apatinska Pivara, Coca Cola, Ball Packaging, Politika, Telekom Srbija, MUP, EMS, banke CA Meridian, UniCredit, Hypo Alpe Adria, Univerziteti u Novom Sadu i Beogradu i dr.

Leave a Reply