Događaji

Održana 4. Oracle konferencija “The Information Age”

Najveće regionalno okupljanje ICT profesionalaca iz zemlje i regije, konferencija Oracle «The Information Age» održana je juče u zagrebačkom hotelu Sheraton. Organizator konferencije, kompanija Oracle u saradnji sa partnerom, kompainiom Hewlett-Packard, predstavila je najnovija tehnološka dostignuća, te novosti vezane za Oracle proizvode i usluge.

Nova verzija rešenja za skladištenje podataka – Oracle Exadata te integrisana hardverska i softverska platforma – Sun Oracle Database Machine bili su u središtu pažnje posetilaca ovogodišnje konferencije. Nova platforma predstavlja trenutno najbolju infrastrukturu za skladišta podataka i transakcijske sistem, te nudi performanse nekoliko puta bolje u odnosu na postojeće platforme. Ono po čemu se ističe ispred konkurencije svakako su napredni oblici kompresije koji omogućuju desetostruko smanjenje potrebnog prostora na diskovima,  te činjenica da više nije potrebno prilagođavanje aplikacija.

Konferenciju je otvorio domaćin Marin Tadić, direktor Oracle Hrvatska a kao i svake godine u panelima su učestvovali  eminentni međunarodni gosti-domaćini. Na ovogodišnjem «The Information Age-u» to su bili Alain Ozain, potpredsednik tehnološkog poslovanja Oracle EE&CIS regije, te Frank Buytendijk, potpredsednik Oracle EPM grupeproizvoda. Implementaciju Oracleovih rešenja u svom poslovanju predstavilo je nekoliko finansijskih institucija (Croatia osiguranje, Varaždinska banka, Zagrebačka banka), a širina aplikativnih mogućnosti predstavljena je kroz studije slučaja Nuklearne elektrane Krško, HZMO-a i drugih.

Uz organizatore, na izložbenim prostorima posetitelji su mogli da razgledaju ponudu brojnih pokrovitelja konferencije: Asseco, Combis, Comping, Computech, Croz, Dekod, IN2, Infoart, Multicom, Neos i TIS-OIS.

Leave a Reply