Događaji

Oracle održao Oracle dan sa namerom da inspiriše inovacije među korisnicima

Kao deo prezentacija usluga koje se održavaju širom istočnog i centralnog dela Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA regiona), Oracle je juče u Beogradu održao Oracle dan sa željom da sa lokalnim korisnicima i lokalnom IT zajednicom podeli poslednje inovacije otkrivene početkom oktobra na Oracle OpenWorld događaju u San Francisku, Kalifornija.

Održan pod sloganom „More Expertise. More Innovation. More Insight“ (Više stručnosti. Više inovativnosti. Bolji uvid.), Oracle Dan događaj bio je vrhunska kombinacija izvršnih korporativnih nivoa, funkcionalnih i tehnoloških sektora posvećenih jednom cilju: da pokažu kako trenutnim, tako i budućim Oracle korisnicima da snaga jednostavnosti može promeniti IT u vodeću silu koja pokreće inovativni biznis.

Koncept IT pojednostavljenja sagledan je iz potpuno nove perspektive za šta je prvenstveno bilo zaslužno uvodno izlaganje gosp. Klod Kolara, generalnog direktora kompanije Oracle Srbija i Crna Gora, a posebno ključna prezentacija gosp. Jean Claude Michaca, potpredsednika za Oracle Fusion Međusoftvere. Njihove prezentacije najavile su najnovija otkrića u dizajniranju hardverskih i softverskih platformi osmišljenih tako da rade zajedno.

Ova revolucionarna inovacija u IT domenu u potpunosti menja kontekst poslovanja u situaciji globalne ekonomske neizvesnosti. Kada je fokus na konstantnom usavršavanju i originalnosti, biznis može biti poboljšan samo ukoliko je IT dovoljno pojednostavljen da omogućava i ohrabruje brži razvoj i otkrića.

Po sadašnjim predviđanjima odgovornost za 2/3 globalnog porasta imaće tržišta u razvoju, ali ujedno više od 70% kompanija ne koristi IT u punom potencijalu. Oracle svojim najnovijim otkrićima korisnicima nudi jedinstvenu platformu po principu: jedan sistem→jedna kompanija→jedno rešenje problema. Oracle superiorna tehnološka dostignuća omogućavaju kompanijama da značajno smanje budžete predviđene za standardno održavanje IT sistema, kao i da vidno unaprede proces inovacija.

Oracle Dan konferencija obezbedila je aktuelan uvid u najnovija IT dostignuća tokom sesija koje su pokrivale oblasti kao što su Oracle Core Tehnologija, Oracle Fusion Međusoftveri, Oracle Aplikacije i Oracle na Oracle (Oracle hardver rešenja). Veliki broj učesnika konferencije mogao je da čuje i sazna nešto više o Oracle Exadata i Oracle Exalogic uslugama, o Oracle Exalytics Business Intelligence Machine i Oracle Public Cloud rešenjima, kao i mnogim drugim Oracle proizvodima i uslugama namenjenim da obezbede korisnicima uspeh u razvoju njihovog poslovnja.

Oracle Dan 2011 u Beogradu podržan je i ojačan prisustvom sponzora i partnera – Intel, SAGA, Asseco, Atos, Combis, Fadata i IN2 kao i učešćem preko 350 posetilaca.

Leave a Reply