Događaji

Oracle Technology Roadshow 2010 – Oracle + Sun : Transformacija IT industrije

U okviru serije događaja koji su se u prethodnih par meseci održavali širom Evrope, u Beogradu je održan događaj pod nazivom „Oracle + Sun : Transformacija IT industrije” koji je okupio oko 200 korisnika Oracleovih proizvoda i Oracle partnera. Cilj događaja bio je da se lokalno tržište upozna sa novinama i prednostima koje donosi akvizicija Sun-a, kao i da se predstave novi proizvodi i rešenja iz oblasti Oracle tehnologije.

U tri odvojene sesije bilo je reči o najnovijim dostignućima u oblasti Oracle Database 11g, Oracle Exadata, Oracle SOA i Business Intelligence. Stručnjaci kompanije Oracle dali su odgovore na pitanja kako smanjiti troškove servera i storage-a, unaprediti usluge servisa i sigurnosti klijenata, osigurati dugoročnu fleksibilnost u heterogenim IT okruženju uz Oracle tehnologije i iskoristiti savremenu softversku i hardversku arhitekturu koja smanjuje troškove i osigurava inovacije.

Na sesiji posvećanoj Sun-u bilo je reči o ponudi širokog spektra prozivoda koji sada uključuje servere, storage, umrežavanje i software, kao i o nastavku inovacija u SPARC, Solaris, Java platformu i druge tehnologije.

Leave a Reply