Događaji

OSA Računarski inženjering pokrenula 8. nagradni konkurs ‘’Petar Damjanović’’

Kompanija OSA – Računarski inženjering otvorila je osmi po redu konkurs „Petar Damjanović“ za izbor najboljih radova iz oblasti mašinstva. Radovi podrazumevaju izradu tehničke dokumentacije za mašine, uređaje i noseće metalne konstrukcije pomoću programskog paketa Autodesk Inventor Professional 2015.

Pravo učešća na konkurs imaju svi studenti visokih škola i fakulteta, uz mogućnost korišćenja probnih verzija softvera. Rok za prijavu radova je 01. oktobar 2014. godine, dok je rok za predaju radova sa pratećom tehničkom dokumentacijom 31. oktobar 2014. godine. Cilj konkursa ,,Petar Damjanović” je predstavljanje mladih stručnjaka širokoj javnosti, ali i kompanijama iz mašinske industrije i proizvodnje koji će imati priliku da na licu mesta upoznaju autore projekata.

PD

Na ovogodišnjem konkursu biće dodeljene 3 nagrade: za osvojeno prvo mesto nagrada će biti 1.000 eura, nagrada za drugo mesto iznosiće 500 eura, a treće 300 eura. Pobednički radovi studenata, kao i radovi koji su ušli u uži krug takmičenja biće predstavljeni tokom dodele nagrada.

Nagrada nosi ime po Petru Damjanoviću, jednom od osnivača firme OSA – Računarski inženjering – čoveku koji je značajno doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu.

Dodela nagrada održaće se početkom decembra u Svečanoj sali Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Leave a Reply