Događaji

Otpočela trinaestu po redu konferencija Sinergija 13

Pod sloganom „NEW EXPERIENCE”, juče je u hotelu Hajat otpočela trinaestu po redu konferencija Sinergija. Ova najveća IT konferencija u regionu jugoistočne Evrope i ove godine okuplja veliki broj predavača iz zemlje i inostranstva, predstavnika partnera, kompanija, IT entuzijaste, donosioce poslovnih odluka koji utiču na primenu IT rešenja, novinare i ljude iz struke. Centralna tema ovogodišnje Sinergije jeste sveprisutno računarstvo u oblaku, kao i rešenja koja ga okružuju. Naravno, u skladu sa sloganom „NEW EXPERIENCE“, ove godine Sinergija će biti posvećena i Windows 8.1 operativnom sistemu i jedinstvenom korisničkom iskustvu pri upotrebi ovog operativnog sistema.

Ovogodišnju Sinergiju otvorio je Andreas Hartl, v.d. generalnog direktora kompanije Microsoft u Srbiji, koji je u svom uvodnom govoru naglasio da lokalna ICT idustrija ima veliki potencijal za dalji rast i razvoj, ali da je ujedno i dobra osnova za dalje investicije u razvoj srpske privrede.

Sinergija13_foto5

„Cloud tehnologija je u konstantnom rastu u poslednjih nekoliko godina. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, uz pomoć jednostavne internet veze, kompanije su, bez obzira na veličinu i broj zaposlenih, efikasnije i konkurentnije. Ova vrsta skalabilnosti je od ključnog značaja za Srbiju, gde se većina ekonomije sastavljena od malih i srednjih preduzeća,“ rekao je Andreas Hartl, i dodao: „Windows 8.1 predstavlja revolucionarnu viziju kojom je kompanija Microsoft isporučuje potpuno personalizovano korisničko iskustvo.“

Eran Kolber, poznati međunarodni predavač koji dugo godina radi u Microsoftu, dao je poseban doprinos samom otvaranju Sinergije, naglasivši da se sa tehnologijom mora živeti svakodnevno da bi se održao korak. Kolber je napravio izuzetno dobru atmosferu koja je obeležila početak radnog dela prvog dana konferencije.

Sinergija13 trajaće do 25. oktobra, 2013. godine. Prva dva dana su, tradicionalno, namenjena IT publici, a dodatni deo konferencije biće posvećen upravo uspešnijem poslovanju i razvoju IT sektora u Srbiji, sa ciljem stvaranja sinergije tehnologije i biznisa, ali i predstavi perspektive koje savremene tehnologije donose kada je u pitanju ekonomski rast i unapređenje konkurentske pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi.

Ove godine Sinergija će ponuditi i susret sa javnim sektorom, kao i priliku da svi učesnici budu deo interaktivne diskusije, u cilju prihvatanja novih rešenja i kreiranja ideja i planova za dalji razvoj IT industrije, a time i celokupne ekonomije u zemlji i regionu.

Leave a Reply