icm
Događaji

Otvoren 2. Sajam obnovljivih izvora energije na Novosadskom sajmu

Na Novosadskom sajmu u Hali Master otvoren je drugi sajam obnovljivih izvora energije – SAJAM SOLAR THERM BIOMASA 2013., medjunarodna sajamska priredba specijalizovana za nove tehnologije, opremu i usluge na iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Na ovogodišnjem sajmu, na gotovo 2500m2, predstavlja se tridesetak izlagača iz zemlje i inostranstva, a organizatori su priredili u okviru Poslovnog foruma i zanimljiv prateći program dešavanja u čijem će radu učestovati vodeći stručnjaci iz ove oblasti..

icm

Drugog dana sajma održaće se panel diskusiji na temu: Od velikog potencijala do realizacije u oblasti OIE i EE“, na kojoj će biti reči o potencijalu Srbije u oblasti obnovljivih izvora energije, šta je do sada učinjeno u ovoj oblasti, koje su prepreke sa kojima se suočavamo, koliko su duge zemlje ispred nas i drugo. Na ovoj panel diskusiji, govoriće Tanja Stojanović iz Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Aleksandar Car iz Instituta Mihajlo Pupin, Vladimir Katić sa Fakulteta Tehničkih nauka, Aleksandar Vlajčić iz JP „Elektroprivreda Srbije“ i Tanja Knežević iz preduzeća Eco life

Govoreći na otvorenju sajma njegova ekselencija Ambasador Republike Slovenije gospodin Franc But naglasio je “Raduje me, da sam i ove godine na sajmu SOLAR THERM BIOMASA. Posebno me raduje da je i ove godine 10 slovenackih kompanija. Slovenija je kao sto i sve clanice EU intenzivno pocela da skladno sa usvojenim obavezama eu2020 povecava procenat obnovljivih izvora energije. Siguran sam da ce i Srbijas na svome putu ka EU jos intenzivnije iskoristavati obnovljive izvore energije. A bas u tom procesu mogu slovenacke kompanije da prenesu svoje znanje i iskustva. A Srbija ima jako velike potenciale na podrucju biomase, suncane i hidro energije.

U okviru sajma oranizovani su i B2B poslovni susreti, koji pružaju mogućnot upoznavanja potencijalnih međunarodnih poslovnih partnera, ostvarivanje direktanih kontakt sa predstavnicima stranih preduzeća, razmenu iskustva i primere dobre prakse.

Sajam obnovljivih izvora energije SOLAR THERM BIOMASA 2013 biće otvoren u sredu i četvrtak od 10 do 17 sati, a u petak od 10 do 16 sati. Ulaz je slobodan

Leave a Reply