Događaji

Otvoren New Banking Vision 2013 – najveći regionalni skup o bankarstvu i informacionim tehnologijama

New Banking Vision, šesti po redu regionalni skup o bankarstvu i informacionim tehnologijama i jedna od najvećih bankarskih konferencija u regionu, u organizaciji grupacije ASSECO South Eastern Europe (ASSECO SEE) otvoren je danas u Rovinju, u Hrvatskoj. Na konferenciji, koja se po drugi put održava u Hrvatskoj, učestvuje oko trista predstavnika banaka i ICT stručnjaka koji će do 20. septembra raspravljati o trendovima i izazovima tržišta, iskustvima, najnovijim tehnologijama i mogućim budućim pristupima koji će omogućiti rast i razvoj finansijskog sektora.

Za vreme konferencije, posetioci će moći da učestvuju u nizu prezentacija, okruglih stolova i demonstracija u okviru expo zone. Fokus će biti na rešenjima koja uključuju direktan kontakt s klijentima u poslovnicama i na samouslužnim uređajima, zatim na rešenjima za plaćanja te na pametnim rešenjima koja smanjuju troškove i povećavaju efikasnost operativnog poslovanja banaka.

new banking

Piotr Jelenski, predsednik Uprave ASSECO SEE grupacije je prisutne upoznao s aktuelnim projektima ASSECO SEE grupacije i rezultatima poslovanja te je ukazao na nove izazove u narednom razdoblju.

Miodrag Mirčetić, član Uprave ASSECO SEE grupacije je predstavio program konferencije i istakao: „Na ovogodišnjoj konferenciji naglasak će biti na trendovima u delu servisiranja klijenata i takozvanih touch points, odnosno mesta dodira klijenta i banke. Takođe će se govoriti o globalnim trendovima u regionu, ulasku novih igrača u ovaj sektor, poput Telekom operatera i velikih lanaca. Banke moraju unaprediti svoje usluge kako bi imale zadovoljne klijente. To mogu postići tako što će klijent biti brže i efikasnije uslužen, jer moramo imati na umu da su klijenti, pritisnuti krizom, vrlo zahtevni. S druge strane, konkurentnost među bankama je sve veća, stoga je uslov opstanka banka kontinuirano unapređenje usluga.“

Dražen Pehar, član Uprave Asseca SEE, najavio je Expert Panel pod nazivom “Novi igrači u području plaćanja – Pretnja ili prilika iz perspektive banaka” koji će se održati prvog dana konferencije. Pehar je takođe najavio moderiranje na panelu Alistaira Newtona, potpredsednika u Gartneru, kao i paneliste koji će sudjelovati u raspravi: Maciej Witucki, Orange Poljska; Dražen Jurković, Agrokor grupa Hrvatska; Luka Tomašković, Zagrebačka banka Hrvatska i Marko Carević, Telenor Srbija.

Više informacija o New Banking Vision konferenciji i pratećim aktivnostima može se naći na zvaničnoj internet stranici događaja, na adresi http://nbv2013.asseco.com/. Kako bi se svim zainteresovanima osigurala mogućnost praćenja sadržaja te kako bi se prenela atmosfera s lica mesta, praćenje je obezbeđeno i putem Facebook-a na adresi

https://www.facebook.com/NewBankingVision2013.

Sponzori ovogodišnje New Banking Vision 2013 konferencije su: Platinum – Ingenico, Gold – IBM, Silver – Wincor Nixdorf, Bronze – Cisco Systems, EMC, HP, Microsoft, Oracle i VMware, Sponsor – Tieto.

Leave a Reply