Događaji

Otvorena Combis konferencija

8. Combis konferencija inspirisana poslovanjem u digitalnom svetu

Otvorena je tradicionalna Combis konferencija, namenjena ICT zajednici Hrvatske i regije. Ove godine naglasak je stavljen na prožimanje digitalnog i fizičkog te osmišljavanje uspešnog i održivog poslovanja u vremenu brzih i konstantnih promena.

Osma Combis konferencija, središnje godišnje događanje u organizaciji Combisa, regionalnog sistem integratora, otvorena je u četvrtak u Šibeniku. Ovogodišnjom krovnom temom Istražite digitalni svijet = Kreirajte novu poslovnu stvarnost, inspirisanom prožimanjem fizičkog i digitalnog sveta, želja je ukazati na pojavu transformacije fizičkog u digitalno, ali i obrnuto, digitalnog u fizičko, što kupcima donosi bolju informisanost i veći utiecaj, a kompanijama bolju povezanost sa svetom u realnom vremenu.

combis

“U digitalno doba neophodno je korisnicima osigurati jednostavne, kratke, sažete interakcije kako bi nam mogli preneti svoje želje i kako bismo na taj način mogli predvideti njihove buduće potrebe. Potrebno je izići izvan vlastitih granica, u interaktivnu komunikaciju s kupcima u realnom svetu”, izjavila je Renée Saboti Slovenc, direktorica Combis konferencije.

Govoreći o Combis konferenciji, Saboti je istakla kako je ove godine program podeljen u pet tematskih celina. Reč je o Cloudu, sigurnosti, novom data centru, tehnologijama sledeće generacije i poslovnim rešenjima, a koje će publiku zasigurno potaknuti na promišljanje o budućnosti njihovog poslovanja i kako im pritom ICT može pomoći.

Predsednik Uprave Combisa Ivan Gabrić otvorio je Combis konferenciju te naglasio kako je ICT energičan sektor koji ima mnoštvo prilika za uspeh, izazovno i zanimljivo područje poslovanja koje se brzo i nepredvidljivo menja.

“Smatram da najveća vrednost leži u novim idejama i njihovoj integraciji. Integraciji industrija koje imaju ideju s IT industrijom koja ima rešenje. Moderne telekomunikacije i bankarstvo već su ostvarili brojne pozitivne poslovne pomake u poslednjih desetak godina upravo zahvaljujući IT-u. Tako i realni sektor, a sve više i državna uprava, koriste IT kao ključan element unapređenja vlastitog poslovanja. Na taj način kreira se opipljiva nova vrednost, ne samo u IT-u već i u sektoru primene IT rešenja. Kreira se multiplikativni efekat”, izjavio je Ivan Gabrić.

Leave a Reply