Događaji · E-servisi

Otvorena konferencija E-trgovina 2010

Međunarodna konferencija o elektronskoj trgovini i poslovanju, održava se od danas  21. do 23. aprila na Paliću. Ova konferencija pruža mogućnost, pre svega, privrednicima, da upoznaju nove pravce razvoja u ovoj oblasti u Srbiji i regionu i uspostave poslovne kontakte sa onima koji mogu da im pomognu u razvoju eTrgovine.

Konferenciju “E-trgovina 2010” otvorila je ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić. Resorno ministarstvo podržava ovu konferenciju jer je to skup regionalnog karaktera, na kojem može da se sazna o praktičnim rešenjima u oblasti ePoslovanja, rekao je predstavnik Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Slobodan Marković. Ovom prilikom on je najavio da će za nekoliko nedelja početi da radi novi portal eUprava, koji će građanima omogućiti internet komunikaciju sa državnim organima.

Članovi programskog odbora Konferencije najavili su panel diskusije posvećene online PR-u u Srbiji i odnosu klasičnih medija i Interneta.

Oblasti koje će konferencija obuhvatiti jesu: B2BB2C eCommerce, internet marketing, social media, enterprise 2.0, pravni aspekti elektronskog poslovanja, platne kartice i sistemi plaćanja na Internetu, sistemi zaštite elektronskih transakcija na Internetu, uloga osiguranja u procesu eTrgovine i druge.

Pokrovitelji konferencije su: Ministarstvo trgovine i usluge, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono i Privredna komora Srbije. Ova konferencije predstavlja najveći skup o eTrgovini u Srbiji koji poseti oko 300 učesnika i to predstavnika privrednih organizacija i finansijskog sektora kao i studenti i akreditovani novinari.

Leave a Reply