Događaji

Panel diskusija na temu „Vreme startapa u Srbiji“

Tema tehnološkog preduzetništva šve više dobija na značaju u Srbiji, o čemu svedoči i sve veći broj startap kompanija, sve veći broj događaja i projekata koji podržava ovu ideju. Jedan od takvih je i ICT ICT Hub, biznis inkubator za informaciono-komunikacione tehnologije

 

ICT Hub je u subotu, 6. septembra organizovao panel diskusiju na temu „Vreme startapa u Srbiji“. Učesnici ove debate bili su Kosta Andrić, direktor projekta ICT Hub, Alex Čović, program koordinator ICT Hub-a, Nebojša Lazić, partner u StartLabsu, Nikola Vučićević, preduzetnik i osnivač Brides2Bride, Zoja Kukić, koordinator Start·ita, Rade Joksimović, preduzetnik i CEO Loyalisa i Slobodan Popović, direktor za velike projekte u Orion telekomu.

Tokom vrlo aktivne debate, koja je trajala više od dva sata, svako od učesnika složio se u jednom, da je podrška prilikom započinjanja IT biznisa ključna i neophodna, ali i izrazio zadovoljstvo zbog same činjenice da je danas, možda čak više nego ikada do sad u Srbiji, zajednica koja okuplja tehnološke preduzetnike jedinstvena i spremna da preuzme regionalni primat.

 

Nebojša Lazić, jedan od partnera u StartLabsu, istakao je na panelu da je u Beogradu generalno malo coworking prostora u odnosu na veličinu i potrebe zajednice. On je rekao i da je danas teško naći dobre startape, sa kvalitetnom idejom, i da se na kraju uglavnom sve svede na copy paste sistem. Kada je govorio o odnosu uspelih startapa i onih koji propadnu, istakao je statistiku da 9 od 10 startapa propadne, ali da ono što je zapravo važno i što se računa je da 9 od 10 preduzetnika uspe.

 

„Neuspeh je ok, a nisi uspeo samo kada odustaneš“, rekao je za kraj Alex Čović, program koordinator ICT Hub-a.

Leave a Reply