Događaji

Pirati širom sveta sastaće se u Pragu na Internacionalnoj konferenciji Piratske Partije 2012

Danas i sutra, 14. i 15, aprila Prag će biti centar okupljanja Piratske Partije. Predstavnici iz više od 20 zemalja sastaće se na Generalnoj skupštini Internacionale Piratske Partije (PPI) 2012 u Češkoj. Tokom ove konferencije, Generalna skupština koja je i  najviše telo PPI-a, odlučiće o primanju novih članova u PPI, izabraće novi odbor i diskutovati i glasati o amandmanima PPI statuta. Uz to će se održati open space diskusije  i paralelna rasprava o formiranju Piratske Partije Evrope / EU.

Ivan Bartoš, presedavajući organizacije Češke Piratske Partije, kaže:”Ovo je jedan od najvažnijih sastanaka Pirata  tokom godine. Ponosni smo što se održava  u Pragu. Pirati širom sveta moći će da izađu u sustret izazovima XXI veka za kojima druge političke partije, koje još žive u analognom svetu, uzaludno tragaju.”
Vodeći govornici na PPI konferenciji su:
– Amelija Andersdoter (Piratska Partija Švedske, član Evropskog Parlamenta)
– Lorens Vanderval (Politički savetnik u Evropskom Parlamentu za Zelene/EFA grupe)
– Kori Doktorov (Novinar, bloger, žurnalista, ko-urednik Boing Boinga i poznati
borac protiv kopirajt-monopola)
– Fabio Rajnhart (član Piratske Partije u Berlinskom Parlamentu)
– Rik Falkvinge (osnivač prve Piratske Partije u Švedskoj)
“Piratski pokret se brzo šir i- trenutno postoje Piratske Partije u skoro 50 zemalja širom sveta. Piratske Partije su više of nacionalnih političkih aktera, mi smo globalni politički i socijalni pokret!”, kaže Lola Voronjina, glavni administrativni nadzornik PPI-a. PPI konferencija 2012 je savršena prilika da se pripreme buduće internacionalne kampanje i razmene piratskih  ideja. Na kraju krajeva- “Deliti znači da vam je stalo!” Zainteresovani PPI konferenciju mogu pratiti uživo preko http://www.pirate-streaming.net/?page_id=93&id=206

Leave a Reply