Događaji

Počelo nacionalno takmičenje – World Cyber Games 2010.

Sedmu godinu za redom Beograd je jedna od svetskih metropola u kojima se održava Nacionalno takmičenje za odlazak na prestižnu „Gaming Olimpijadu“ World Cyber Games.

Danas u 9h otvorena su vrata hale BelExpo Centar za sve registrovane igrače i zainteresovane posetioce. Nareda dva dana, na ovom mestu odvijače se takmičenje u dve kategorije- Warcraft III i Counter Strike 1.6, nakon čega ćemo saznati ko su igrači koji će čineći reprezentaciju Srbije, predstavljati našu zemlju na svetskom finalu krajem narednog meseca u Los Anđelesu.

Kraj letnjeg raspusta ove godine obeležiće Nacionalno takmičenje World Cyber Games 2010, koje je zvanično počelo danas  u 9h.

Sedmu godinu zaredom Beograd je domaćin mnogobrojnim ljubiteljima video igara, okupivši najbolje gamere Srbije na nacionalnom finalu prestižnog World Cyber Games (WCG) turnira. Oficijelne video igre ovogodišnjeg nacionalnog takmičenja za odlazak na „eOlimpijadu“, kako je izglasano od strane domaćih gamera putem lokalnog sajta www.wcg-adria.com jesu Warcraft III i Counter Strike 1.6.

Nakon vikienda koji je pred nama i uzbudljivog dvodnevnog takmičenja, saznaćemo koji šest predstavnika će činiti Reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem svetskom finalu. Deseto, jubilarno Veliko finale World Cyber Games-a se vraća u Sjedinjene Američke Države, prema trenutnoj globalnoj rang listi trećeplasiranu zemlju. Nakon San Franciska i Sijetla koju su 2004. i 2007. bili gradovi domaćini Velikog finala, ove godine stotine gamera sa svih strana sveta boraviće u Los Anđelesu.

Upravo tamo, u periodu od 30.septembra do 3.oktobra će se takmičari iz preko 60 zemalja sveta boriti za titule najboljeg i nagrade od 250.000$.

Što se manifestacije World Cyber Games Srbija tiče, kako bi se tokom ovog vikenda dobro zabavili, kako oni igrači koji se nisu kvalifikovali za oficijelno World Cyber Games takmičenje, tako i posetioci u okviru hale BelExpo Centra, organizovan je veliki broj raznovrsnih zabavnih sadržaja.

Za posetioce ovoga puta priprema se niz zanimljivih iznenađenja na štandovima partnera, šansa da se osvoji po neka nagrada, kao i prilika da se potpuno besplatno oprobaju u nekoj od igara na Nintendo Wii konzolama. Osim toga u nedelju, tokom finalnog dana takmičenja organizovan je turnir u Pro Evolutioin Soccer-u, popularnom PES-u, kao i Boks turnir na Wii konzolama za novinare.
Ulaz je besplatan za sve posetioce uz zagarantovano dobru zabavu.

World Cyber Games(WCG) je internacionalna cyber olimpijada i najveći svetski festival kompjuterskih igrica i tehnologije. Osnovan od strane korejske kompanije International Cyber Marketing (ICM) i korejskog Ministarstva za turizam i sport uz podršku kompanije Samsung Electronics na globalnom nivou, već deset godina okuplja veliki broj igrača i posmatrača iz celog sveta.

Osnovan 2000. godine pionir industrije World Cyber Games(WCG) nastavlja i danas nakon čitave decenije propagiranja Cyber kulture pod sloganom “Više od igre”. Upravo pod ovim sloganom, World Cyber Games se razvio u globalni gaming fenomen. WCG je pre svega mesto susreta, razmene iskustava i ideja mladih, ali i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.

Opstanak uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, koja je zahvatila kako IT, tako i gaming sektor, učvrstio je ovu manifestaciju na poziciji najvećeg i najprestižnijeg svetskog festivala i takmičenja u video igrama, kao i zabavno-digitalnog festivala za igrače i celokupnu javnost.

Leave a Reply