Događaji

Počeo je novi ciklus takmičenja “Create the Future”

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd i ove godine organizuje „Create the Future“, takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

„Create the Future“ se po treći put organizuje u našoj zemlji, i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda. Prijavljivanje za učešće u novom ciklusu traje do 28. februara, a učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije nakon on-line prijave na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21 imaju rok do 26. aprila 2010. da predaju završene multimedijalne prezentacije.

Takmičenje „Create the Future“ je samo jedan u nizu projekata koje kompanija Siemens d.o.o. Beograd sprovodi u okviru programa korporativne društvene odgovornosti, sa ciljem edukacije mladih i uvođenja tehnoloških inovacija u njihov svakodnevni život. Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na računaru na zadatu temu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Vetar, voda, sunce – u službi energije“. „Odlučili smo se za ovu temu u želji da doprinesemo razvoju svesti mladih o potrebama čovečanstva za energijom i očuvanjem životne sredine. Želimo da kroz ovo takmičenje saznamo šta mladi u Srbiji misle o ovim temama i kako vide rešenja za dobijanje energije iz obnovljivih i ekološki prihvatljivih izvora“, objašnjava Jovana Žuržin, koordinator Siemens-ovog takmičenja „Create the Future“ u Srbiji.

Svečano proglašenje pobednika koje će odrediti stručni žiri planirano je za kraj maja, a Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole, dok članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč.

Više informacija o novom ciklusu takmičenja „Create the Future“ možete pronaći na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21

Leave a Reply