Događaji

Počeo novi ciklus takmičenja “Create the Future 2012” za učenike osnovnih i srednjih škola

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd i ove godine organizuje takmičenje “Create the Future 2012” za učenike srednjih i osnovnih škola. Reč je o delu globalnog edukativnog programa Siemens Generation21, kojim se promoviše i podstiče obrazovanje i obuka mladih ljudi, a koji kompanija Siemens organizuje već petu godinu za redom pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda.

Tema ovogodišnjeg konkursa je “Korak ispred vremena – inovacije koje su promenile svet”. U godini u kojoj Siemens d.o.o. Beograd obeležava 125 godina prisustva u Srbiji, želimo da podstaknemo đake da istraže koji su to patenti bez kojih ne možemo da zamislimo život, a koji su u svoje vreme predstavljali pravu malu revoluciju. Kreativan pristup multimedijalnoj prezentaciji, koja će odgovoriti na zadatu temu, ima za cilj da mladima približi svet nauke i tehnologije i da im pomogne da se opredele za buduće zanimanje.

Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 12 do 19 godina, koji, u timovima od tri do pet učenika i uz pomoć nastavnika-mentora, treba da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera. Uz maštovitost i inovativan pristup temi, stručni žiri će posebno vrednovati grafički dizajn i integraciju teksta, fotografije, muzike, animacije i video materijala. Pored sticanja praktičnih znanja o tehnologiji, đaci kroz takmičenje “Create the Future” imaju priliku da razvijaju timski duh, kreativnost i prihvatanje odgovornosti.

Rok za predaju završenih prezentacija je 15. maj 2012. godine. Nakon svečanog proglašenja pobednika ovogodišnjeg ciklusa koje je planirano da se održi 1. juna 2012. pobedničke timove pored vrednih nagrada očekuje i trodnevno putovanje u Beč. Za sve škole iz kojih dolaze pobednički timovi Siemens je obezbedio ukupan nagradni fond u iznosu od 7,000 evra za kupovinu tehničke opreme.

Leave a Reply