Događaji

Pod pokroviteljstvom firme BS Procesor i Epson izložba “Praksa na delu”

15. januara u galeriji Progres, u ulici Kneza Mihaila 27, otvorena je treća po redu izložba fotografija “Praksa na delu” u organizaciji časopisa za kulturu fotografije Refoto, a pod pokroviteljstvom firme BS Procesor i Epson.

Pre otvaranja izložbe, izvršni urednik časopisa Refoto, Milan Živkovic, održao je svojevrsnu mini-radionicu na temu fotografskog printa na Epson ink-džet štampačima. Pored priče o samoj tehnologiji štampe, demonstrirao je sve mogućnosti ovakvih štampača s naglaskom na trajnost i kvalitet svakog otiska.

Na izložbi je prezentovano 50 najboljih fotografija konkursa, a sponzori konkursa su dodelili izuzetno lepe i vredne nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa, u vidu Epson štampača i skenera. Tokom ove godine zadate teme su bile: Studijski portret, Portret uz postojeće svetlo, Majstor u kući, Snimanje noću, Pejzaž, Fotografija na godišnjem odmoru, Akt, Voda, Kreativna ekspozicija, Govor boje I i II.

Prvu nagradu osvojio je Miloš Stojanović iz Niša sa fotografijom “Filip”, drugu nagradu osvojila je Katarina Gajić iz Kruševca sa fotografijom “U krugu oka”, a treću nagradu osvojio je Milan Zulić iz Apatina sa fotografijom “Govor boje 03”.

Leave a Reply