Događaji

Ponovo takmičenje za Siemens godišnju novinarsku nagradu

Kompanija Siemens i ove godine poziva novinare iz cele Srbije da se priključe takmičenju za Siemens godišnju novinarsku nagradu i prilože svoje autorske radove na temu „Kroz inovacije do zelene budućnosti“.

Ovo novinarsko takmičenje je prvi put organizovano prošle godine i izazvalo je veliko interesovanje predstavnika medija te je Siemens, kao lider na polju energetske efikasnosti i razvoja zelenih tehnologija, odlučio da ono postane tradicionalno nadmetanje predstavnika medija.

Na takmičenje se mogu prijaviti svi novinari koji su objavili autorski rad na temu „Kroz inovacije do zelene budućnosti“ u periodu od 1. marta do 1. septembra 2011. godine a koji se odnose na industriju, energiju i medicinu. Ove godine, za razliku od prethodne, pozvani su i novinari elektronskih medija pa očekujemo da se među prijavljenim radovima nađu i TV i radio prilozi koji se bave ovom tematikom.

Šestočlani žiri sastavljen od predstavnika Siemens d.o.o Beograd, profesora sa Elektrotehničkog fakulteta i strukovnih novinara, sredinom septembra proglasiće 3 najbolja novinarska rada, a pobednici će pored plakete, biti nagrađeni i zajedničkim putovanjem u inostranstvo.

„Izuzetno mi je drago što su novinari tako pozitivno prihvatili takmičenje za Siemens godišnju novinarsku nagradu. To pokazuje da se rađa javno mnjenje koje je sve osetljivije na pitanja zaštite životne sredine i koje razume značaj razvoja zelenih tehnologija. Interesovanje za Siemens takmičenje, s druge strane, pokazuje i to da novinari prepoznaju Siemens kao lidera u ovoj oblasti, kao partnera javnog i privatnog sektora koji je spreman da se uhvati u koštac sa izazovima koje izazivaju klimatske promene i sve drastičnije zagađenje“, istakao je Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd, povodom početka ovogodišnjeg novinarskog takmičenja.

Primarni cilj takmičenja „Kroz inovacije do zelene budućnosti” je razvijanje, negovanje i unapređenje kvaliteta medijskog izveštavanja o energetskoj efikasnosti, primeni zelenih tehnologija i zaštiti životne sredine u oblastima industrije, energetike i medicine. Novinari se ohrabruju da identifikuju specifična tehnološka pitanja u zemlji i apostrofirajući ih doprinesu promeni društveno-ekonomskih uslova, sa posebnim fokusom na tome kako tehnologija može zaista koristiti životima ljudi, kako može doprineti poboljšanju života svih u regionu i postati motor za socio-ekonomski rast.

Pozivamo novinare iz cele Srbije da se priključe takmičenju za Siemens godišnju novinarsku nagradu i prilože svoje autorske radove. Više informacija o ovom projektu na: www.siemens.rs/novinarska-nagrada.

Siemens AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 405.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. Siemens je u proteklih 160 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja. Svoju široku paletu visoko-tehnoloških proizvoda i usluga kompanija Siemens integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja, medicine i informacionih tehnologija. Više informacija o kompaniji možete pronaći na www.siemens.com Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 650 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća, a tradicionalno najveći obim posla odvija se u oblastima industrije, energetike, medicinske opreme i sigurnosnih sistema, kao i informacionih tehnologija.

Leave a Reply