Događaji

POSITIVE DAY 2011 – za poslovanje bez briga

Kompanija Positive na kraju svake godine napravi prijem za svoje poslovne partnere, pa je i 15.12.2011 isti održan u amfiteatru Hotela Park. Cilj poznat – da se u opuštenoj atmosferi , kroz kratake prezentacije o novim proizvodima i uslugama i neformalne razgovore dođe do smernica za dalji pravac saradnje. Osmislili smo kratak program, kako bi naše drage prijatelje i saradnike više relaksirali od krizne godine, nego zatrpavali informacijama.

Skup je organizovan uz podršku kompanije Microsoft Srbija, a pored predstavnika Microsofta, među gostima su bili i poslovni partneri iz NBG Lizinga, Clover Technologies, kao i „mladi lavovi“ iz studentske organizacije AIESEC.

Gosti iz preko 40 kompanija pažljivo su slušali izlaganja vezana za novi projekat kompanije Positive, pod nazivom „BITS“, koji je predstavio menadžer ključnih kupaca Miljan Radanović. Suština cele priče vezane za ovaj projekat je pružena ruka zaposlenih u Positive-u da preuzmu brige vezane za IT kod svih korisnika , kako bi oni mogli da se posvete svom poslu koji im donosi zaradu.

Positive gleda napred i traži način da bude još bolji i da obezbedi satisfakciju za vernost svim svojim partnerima. Ta satisfakcija se ogleda u insistiranju na  kvalitetnoj Brand name opremi, uštedi novca kroz  programe za kontrolu troškova štampanja, zaštiti životne sredine kroz  racionalnu upotrebu potrošnog materijala za štampanje i odgovorno ponašanje prema otpadu, vrhunskoj postprodajnoj i servisnoj podršci, kao  i  obezbeđenju relaksiranih uslova kreditiranja svojih partnera – lizingu računarske opreme.

Legalizacija Microsoft softvera

Prezentacija Uroša Stupljanina iz Microsofta bila je orijentisana na jednu od najbolnijih tačaka u srpskom biznisu – legalizaciju Microsoft softvera. Veoma zainteresovani, naši partneri su pažljivo odslušali iscrpno predavanje, u kome su mogli da saznaju najbezbolniji način kako da legalizuju do kraja svoje poslovanje. 

Sama činjenica da sarađuju sa kompanijom Positive je znak da su u velikoj meri legalni u svome poslovanju, ali uvek postoje nejasnoće i nijanse koje treba ispraviti, kako bi se ostvarila popuna legalnost. Koliko je to bitno za njih, pokazala je diskusija se velikim brojem pitanja, na koje je Uroš odgovarao veoma strpljivo i precizno. Diskusija sa predstavnikom kompanije Microsoft je nastavljena i kasnije , u neformalnom razgovoru, sa svim zainteresovanima.

Poslednja prezentacija, koju je predstavio direktor prodaje i marketinga  kompanije Positive Saša Grbić,  bila je rezervisana za priču o lizingu računarske opreme. U kompaniji Positive čvrsto veruju da ovaj model finansiranja nabavke računarske opreme, koji su pokušavali  da uvedu još od doba kada su im polovni računari (skinuti sa lizing programa u Nemačkoj) bili „core bussiness“, odličan način da se male kompanije opreme računarima i računarskim periferijama  bezbolnije, kroz plaćanje na rate.

Šta je suština lizinga?

Odmah po pribavljanju potrebne dokumentacije (mnogo manje nego kod kredita) i uplati učešća od 25%, korisnik dobija svu opremu na raspolaganje, a onda ta oprema sama sebe otplaćuje ostatak duga kroz eksploataciju.  Nakon uplate poslednje rate, korisnik postaje vlasnik opreme. Ili može da je zameni za novu opremu, uz nastavak plaćanja rata.

Nakon završetka prezentacija, podeljene su nagrade partnerima koje su napravili najveći proboj u 2011-oj godini, a onda se nastavilo sa koktelom  i gala ručkom kakav samo zaposleni u Hotel Park znaju da organizuju.

2012.

Slušajući najave kako će 2012 godina biti najteža do sada, u kompaniji Positive još više veruju da će ljudi znati da cene pravu uslugu i podršku. Tu Positive vidi i priliku da se odgovornim ponašanjem, vrednim učenjem i maksimalnim zalaganjem nametne kao pouzdan partner svim korisnicima na duže staze.

Leave a Reply