Događaji

Poslovno-stručni skup o RFID tehnologiji

Nastojeći da svoje članice upozna sa primenom najnovije tehnologije za beskontaktnu identifikaciju, Privredna komora Beograda organizuje poslovno-stručni skup na kome će biti prezentovani hardver i softver za upravljanje sistemima sa implementiranom RFID tehnologijom.

RFID (Radio Frequency Identification) znači identifikaciju pomoću radio talasa i među korisnicima je prepoznatljiva prema upotrebi pametnih kartica. Kartica je nosilac čipa u kome su smeštene informacije koje se pomoću radio talasa očitavaju RFID čitačima. Po obradi preuzetih podataka sistem donosi odluke o pokretanju različitih akcija.

Danas se ova tehnologija primenjuje u svim sektorima privrede, kao i u vanprivrednim aktivnostima. Ovim sistemom se vrši praćenje imovine preduzeća: robe u skladištu, robe u prodajnim objektima i slično, kao i radnog vremena zaposlenih, identifikacija vozila prilikom ulaska na parking, naplata karata u javnom gradskom saobraćaju, naplata ulaznica za različite sportske, kulturne i zabavne događaje, identifikacija domaćih životinja i drugo.

Poslovno-stručni skup će se održati u četvrtak, 7. oktobra 2010. godine u 10:30 časova, u sali na IV spratu Privredne komore Beograda, Kneza Miloša 12.

Leave a Reply