Događaji

Prava intelektualne svojine u digitalnom okruženju

U četvrtak 14. juna će se u prostorijama RATEL-a, Višnjićeva 8, Beograd, organizovati skup uz učešće na daljinu na forumu Evropski dijalog o upravljanju internetom, EuroDIG, na temu ”Prava intelektualne svojine u digitalnom okruženju”.

EuroDIG je evropska inicijativa otvorena za diskusije i razmenu mišljenja između zainteresovanih aktera iz cele Evrope o pitanjima razvoja, upotrebe i upravljanja internetom. Ovaj forum se održava jednom godišnje i okuplja nadležne institucije, javni i privatni sektor i civilno društvo, kao i sve zainteresovane pojedince širom Evrope. Beograd je prošle godine bio domaćin EuroDIG-a, a on se ove godine održava u Stokholmu, 14. i 15. juna 2012.

Srbija će na EuroDIG-u u Švedskoj imati svoje predstavnike koji će preneti zaključke prvog foruma Internet dijaloga Srbije održanog 19. aprila 2012 u Beogradu. Pored toga, EuroDIG podržava učešće na forumu na daljinu kroz takozvane udaljene skupove (remote hubs).

Pozivamo vas da učestvujući na EuroDIG-u kroz događaj koji predstavlja daljinski skup, 14. juna od 10:30 do 13 časova, u prostorijama RATEL-a, na temu ”Prava intelektualne svojine u digitalnom okruženju” doprinesete unapređenju dijaloga između svih zainteresovanih aktera u Evropi na ovu aktuelnu temu.

Registrujte se za učešće slanjem poruke na [email protected] sa naslovom: ”Registracija za EuroDIG”, i sledećim podacima u telu poruke: ime i prezime, institucija/firma/organizacija i slično u kojoj radite, pozicija na kojoj radite, kontakt imejl. Broj mesta je ograničen i registracije će biti prihvatane redom prijavljivanja.

One thought on “Prava intelektualne svojine u digitalnom okruženju

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Poziv za skup uz učešće na daljinu na Evropskom dijalogu o upravljanju internetom na temu ”Prava intelektualne svojine u digitalnom okruženju” uputila je javnosti Uprava za Digitalnu agendu (UZDA) 07.06.2012. Da je Evropski dijalog o upravljanju internetom – EuroDIG 2012 odrzan u cetvrtak 14.06.2012. u prostorijama Republicke agencije za elektronske komunikacije (RATEL) izvestio je javnost Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) 18.06.2012. Jedino se domacin, RATEL nije oglasio ni jednom recju o ovom znacajnom skupu. Zasto?

    Mdjutim, o referatima sa foruma “Ko odredjuje pravila za Internet” (http://www.eurodig.org/eurodig-2012/programme), odrzanom u Stokholmu istog dana 14.06.2012, ima malo reci i nijedne “veze” u izvestaju RNIDS-a. Zasto?

Leave a Reply