Događaji

Predstavljen program festivala Plavi zub

Na festivalu će biti prikazano 32 filma i dodeljena priznanja četiri tematske kategorije kao i Grand Prix festivala. Festival se održava 29.januara sa početkom u 18 časova u renoviranom Domu omladine Beograda i uzlaz je slobodan. Nakon dodele Grand prix-a od 22 časa nastupiće bend  Zemlja Gruva.

Od ukupno 146 filmova koji su do ponoći 27. januara postavljeni na veb sajt festivala www.plavizub.rs u predselekciji je odabrano čak 32 koji će konkurisati za priznanja u 4 tematske kategorije i Grand Prix festivala – rečeno je na konferenciji za štampu koju su u Domu omladine upriličili organizatori, MikserWeekend Media Festival.

FESTIVAL PLAVI ZUB powered by NOKIA će biti održan u prostoru renoviranog Doma omladine Beograda u subotu 29. januara sa početkom u 18 časova. Ulaz je slobodan! Nakon  projekcije filmova održaće se velika žurka, na kojoj će nastupom uživo i Di Džej setom posetioce zabaviti  popularna  muzicka grupa Zemlja Gruva!

Svoje filmske radove snimljene isključivo mobilnim  telefonom prijavili su autori iz cele Srbije, a podjednako su zastupljeni učesnici iz većih gradova kao i manjih sredina. Filmovi u proseku, traju od 3 do 6 minuta, dok je od svih prijavljenih najkraći tek 30 sekundi, a najduži skoro 10 minuta. Autori su konkurisali gotovo podjednako za sve žanrove, a prilikom prijavljivanja bilo im je omogućeno da jednim  radom konkurišu za više žanrova.

Najmlađi autor koji je prijavio film ima tek 12, a najstariji – 60 godina! Ima i nekoliko autora koji su konkurisali sa dva, tri, čak i šest ostvarenja. Ovi podaci, nedvosmisleno ukazuju na činjenicu da je zahvaljujući lakoj dostupnosti i širokoj upotrebi tehnologija koje nam mobilni telefoni danas pružaju – razlika između vrhunskog umetničkog izraza profesionalaca i amatera sve manja!

Žiri, kojim predsedava Stanko Crnobrnja, a u sastavu Nikola Djuričko, Maja Uzelac, Zoran Kesić I Kosta Glušica će gledati filomove u četiri bloka i pobednicima dodeliti nagrade pokrovitelja NOKIA i Telenor – PLAVI ZUB plaketu, NOKIA C3 telefona i TELENOR paket gedžeta.

Glasanje za Telenor kategoriju, na temu „Dobre stvari“, odvijalo se posredstvom Telenor Srbija Fan strane na Fejsbuku. U glasanju je učestvovalo nekoliko hiljada fanova i tako su izabrani finalisti, dok će pobednik biti proglašen na samom festivalu. Posebno priznanje će biti uručeno našem poznatom umetniku Aleksandr Maćaševu, koji je specijalno u znak podrške festivalu svoj film snimio u Njujorku.

Od 01. februara svi filmovi će biti postavljeni na www.plavizub.rs kako bi posetioci sajta mogli sami da glasaju. Pobednik po ukusu publike biće proglašen i nagrađen u maju, na festivalu Mikser.

PROGRAM FESTIVALA:

18.00 – svečano otvaranje, slede filmovi u kategoriji “Tesna loža” – komedija

18.40 – proglašenje pobednika i dodela priznanja, pauza

19.00 – prikazivanje filmova u kategoriji “Šal na vodi” – melodrama

19.40 – proglašenje pobednika i dodela priznanja, pauza

20.00 – prikazivanje filmova u kategoriji “Kako me spopao rok end rol” – muzički

20.40 – proglašenje pobednika i dodela priznanja, pauza

21.00 – prikazivanje filova u kategoriji “Vampirica” – horor

21. 40 – proglašenje pobednika, pauza

22.00 – prikazivanje 3 filma u Telenor kategoriji “Dobre stvari” i proglašenje pobednika

22.10. – Dodela Grand Prix-a festivala

22.15 – Zemlja gruva – žur

Weekend Media Festival- www.weekendmediafestival.com

Weekend Media Festival je najveci regionalni festival u industriji komunikacije, odrazava se svakog septembra u Hrvatskoj i okuplja preko 2000 PR i marketing profesionalaca iz Jugoistocne Evrope.

Mikser-mikser.rs

Mikser je multidisciplinarna, mutlikulturalna platforma ciji cilj je promovisanje kulture u regionu i organizacija najveceg  regionalnog festivala  za  promovisanje kreativnosti.

Plavi Zub- www.plavizub.rs

Plavi Zub je festval filmova snimljenih mobilnim telefonom.  Cilj festivala je da na jednom mestu okupi sve ljubitelje filma koji zele da razmene iskustva, pokažu talenat i ideje i dobiju prostor za plasman. Plavi zub je jedini filmski festival, u našoj zemlji, na kome može da učestvuje svako pod samo jednim uslovom – da je film snimljen mobilnim telefonom!

Leave a Reply