Događaji

Pripreme za INFOFEST 2009 u završnici

Organizator je, na ovom sajtu, objavio spisak kompanija koje će učestvovati na ovogodišnjem Festivalu informatičkih dostignuća.

Spisak je, u odnosu na dosadašnju praksu, objavljen na neuobičajen način – grafičkim prikazom transparenata koji će, u toku INFOFEST-a, krasiti zidine budvanskog Starog grada.

Iz Registracione službe INFOFEST-a saopšteno je da je, zaključno sa 11.09. u 15.00 časova, registrovano 488 učesnika narednog Festivala. Očigledno je da kriza neće značajnije uticati na nesporno interesovanje za dolazak u Budvu.

U festivalski program naknadno je uvrštena i tema  „Centralni registar stanovništva Crne Gore“.  Nosilac prezentacije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore čiji će stručnjaci govoriti o statusu jednog od najvažnijih infrastrukturnih informatičkih projekata u državi. Udruženje za ICT Privredne komore Crne Gore će, na INFOFEST-u 2009 organizovati okrugli sto na temu „Položaj ICT sektora u Crnoj Gori“.

Pored predstavnika Sektora i Komore, u radu Okruglog stola učestvovaće i reprezenti državnih organa i stručne javnosti.

Mediteran Univerzitet upućuje 200 studenata na INFOFEST 2009.

U dogovoru sa Organizatorom koji je obezbedio besplatne kotizacije, Univerzitet Mediteran će, na ovogodišnji Festival, uputiti oko 200 svojih studenata.

Da podsetimo – pokrovitelj akcije „Studenti na INFOFEST-u“ je podgorička firma „doMEn“.

Leave a Reply