Događaji

Privrednoj komori Beograda priznanje na Infofestu

Ovogodišnji Infofest okupio je brojne učesnike, predstavnike državne uprave, informatičkih kompanija, javnih preduzeća i finansijskog sektora Crne gore i regiona.

U radu festivala učestvovale su i brojne kompnije iz Srbije, među kojima su Saga, ComTrade group, Telegroup, MFC-Mikrokomerc, IT Excellence, ASW Inženjering, Asecco SEE, Eunet, JP PTT saobraćaja „Srbija“, Zavod za informatiku i statistiku Beograda, i drugi. Predstavljena su najnovija dostignuća u oblasti ICT tehnologija, najznačajniji projekti vezani za razvoj e uprave i savremeni trendovi u oblasti homogenizacije i virtuelizacije ICT sistema.

U organizaciji Udruženja informatičke delatnosti i Udruženja finansijskih organizacija Privredne komore Beograda, kao dugogodišnjeg učesnika Infofesta, 30. septembra je održan panel na temu „ICT virtuelizacija i novi modeli bankarskih servisa“. U izuzetno uspešnom i interaktivnom radu panela predstavljeni su konkretni primeri primena ICT tehnologija u finansijskom sektoru.

Kompanija Coming je predstavila najnovija iskustva vezana za virtuelizaciju u bankarskom sektoru Srbije, a kompanija MD&Profy kompletnu platformu za Mobilno bankarstvo kompanije Sybase, koja je trenutno implementirana kod preko 900 operatera u svetu, kao platformu modernog i perspektivnog bankarskog servisa.

Takođe, bilo je reći o problemima razvoja e trgovine u regionu i mogućnostima unapređnja Internet plaćanja. Posebna pažnja posvećena je razvoju IT bezbednosti, pri čemi je istaknut značaj unapređenja znanja iz oblasti zaštite. Na kraju panela predstavljeni su rezultati Privredne komore Beograda, kao i najnovije aktivnosti na organizaciji edukacije i obuke iz domena IT bezbednosti.

Leave a Reply