Događaji

Produžava se rok za prijavu za takmičenje “Create the Future”

Usled velikog interesovanja, kompanija Siemens d.o.o. Beograd odlučila je da produži rok za prijavu za „Create the Future“, takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola u izradi multimedijalnih prezentacija.

Prijavljivanje za učešće u ovogodišnjem ciklusu je produženo do 5. marta, a učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije nakon on-line prijave na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21 imaju rok do 26. aprila 2010. da predaju završene multimedijalne prezentacije. „Create the Future“ se po treći put organizuje u našoj zemlji, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda.

Takmičenje „Create the Future“ je samo jedan u nizu projekata koje kompanija Siemens d.o.o. Beograd sprovodi u okviru programa korporativne društvene odgovornosti, sa ciljem edukacije mladih i uvođenja tehnoloških inovacija u njihov svakodnevni život. Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na računaru na zadatu temu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Vetar, voda, sunce – u službi energije“. „Želimo da kroz ovo takmičenje saznamo šta mladi u Srbiji misle o ovim temama i kako vide rešenja za dobijanje energije iz obnovljivih i ekološki prihvatljivih izvora“, objašnjava Jovana Žuržin, koordinator Siemens-ovog takmičenja „Create the Future“ u Srbiji.

Svečano proglašenje pobednika, koje će odrediti stručni žiri. planirano je za kraj maja, a Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole – članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč, dok škole dobijaju sredstva za opremanje informatičkih kabineta.

Više informacija o takmičenju „Create the Future“ možete pronaći na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21Leave a Reply