dids
Događaji

Profesor Michael Rotert gost na DIDS 2013

Učesnik prve panel diskusije na četvrtoj godišnjoj konferenciji DIDS 2013 je i prof. Michael Rotert, direktor Asocijacije nemačke internet industrije (ECO) i počasni predstavnik Evropske asocijacije internet provajdera (EuroISPA). Ovogodišnji Dan internet domena Srbije (DIDS) biće održan 18. aprila, u Hotelu “Moskva”, u Beogradu, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Profesor Rotert govori u prvom bloku DIDS-a, posvećenom aktuelnostima na svetskoj internet sceni, pod nazivom “Regulisan, a ipak slobodan Internet“. Radio je kao konsultant pri Evropskoj uniji, Ujedinjenim nacijama i Američkom Ministarstvu trgovine. Učesnik je i koorganizator programa Evropskog foruma o upravljanju Internetom (EuroDIG), a ispred ECO je uključen i u koordinaciju nemačkog nacionalnog Foruma o upravljanju Internetom (D-IGF).

dids

Bio je osnivač i direktor jednog od prvih internet provajdera u Nemačkoj Xlink, a potom i direktor nekoliko drugih internet provajdera. Od 1981. predaje računarstvo na Univerzitetu Karlsrue, gde je 1984. uspostavio prvu internet konekciju na nemačkim univerzitetima. Titula počasnog profesora iz oblasti primenjenih nauka dodeljena mu je 1999. godine.

DIDS je besplatan za sve posetioce, ali s obzirom da je posvećen prvenstveno korisnicima nacionalnih internet domena .RS i .СРБ, registracija za prisustvovanje konferenciji biće omogućena samo za one koji se prijave sa e-mail adresama koje se završavaju na .RS ili .СРБ (bez obzira da li su u pitanju lične ili kompanijske adrese). Registracija posetilaca se realizuje preko sajta na adresama dids.rs i дидс.срб, a počinje u drugoj nedelji aprila.

Leave a Reply