Događaji

Proglašeni pobednici Simens likovnog konkursa

Simensov likovni konkurs za decu „Vetar + vetrenjača = Struja“, koji je kompanija organizovala povodom proslave jubileja – deset godina uspešnog poslovanja fabrike za proizvodnju vetrogeneratora u Subotici, odlukom žirija dobio je svoje pobednike.

 

Autor pobedničkog rada u kategoriji predškolskog uzrasta nacrtao je Petar Jovičić (6) iz Subotice, dok je za najbolji rad u kategoriji uzrasta od 7 do 10 godina izabran rad Nine Furtsner (7) sa Palića. Za najkreativnije rešenje likovnog konkursa, uzrasta od 10 do 14 godina, odabran je rad Danice Milanović iz Knjaževca, koja ide u sedmi razred osnovne škole.

siemens Strucni ziri

Simensov likovni konkurs za decu je trajao od 22. jula do 1. septembra 2013. godine, i tom prilikom je pristiglo 85 likovnih radova, koje je ocenjivao stručni žiri u sastavu slikara i pedagoga, Miroslava Jovančića, Đerđa Baroša (György) i Hunora Šurkovića (Gyurkovics).

 

Tema likovnog konkursa „Vetar + Vetrenjača = Struja“ bila je vezana za proizvode koji se već deset godina prave u fabrici u Subotici, vetrogeneratore, i pružila je mogućnost deci da iskažu svoje emocije, saznanja i poimanje vetra kao obnovljivog izvora energije. Kompanija Simens spremila je vredan poklon pobednicima, Siemens eksperimentalni set, u vrednosti od po 250 evra, sa namerom da motivišu mališane na istraživanje i edukaciju.

 

Više informacija na http://www.siemens.rs/generation21/likovni-konkurs/

Leave a Reply