Događaji · E-servisi

Proglašenje početka nagradnog kviza “Klikni bezbedno”

Juče je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije organizovalo konferenciju za medije na kojoj je proglašen početak nagradnog kviza „Klikni bezbedno“ . Na konferenciji je govorila ministarka Jasna Matić.

Ministarka Jasna Matić je na današnjoj konferenciji najavila da će od 22. marta početi internet nagradni kviz za učenike osnovnih škola i pozvala ih da se u što većem broju uključe u ovo internet takmičenje. Nagradni kviz se nalazi na stranici www.kliknibezbedno.rs i učenici ga rešavaju tako što se uloguju preko svojih e-mail naloga i potvrdom svoje škole. Na kraju svake nagradne sedmice škola sa najvećim brojem ostavrenih bodova osvaja lap top i projektor, a da bi škola mogla da učestvuje u nagradnom fondu neophodno je da minimum deset učenika iz te škole reši kviz. Krajnji rezultat svake škole biće količnik ukupnog broja ostvarenih bodova i broja učenika koji su rešavali kviz, odnosno prosečni broj ostvarenih bodova po učesniku. Kviz je i edukativnog karaktera, jer će učenici rešavajući ga imati priliku da nauče pravila bezbednog korišćenja Interneta. Kviz će trajati do kraja ove školske godine.

Kviz „Klikni bezbedno“ je samo jedan od projekata u 2010. godini koje Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo sprovodi u okviru kampanje za zaštitu dece na Internetu.
U okviru kampanje „Klikni bezbedno“ u ovoj godini, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo je već počelo sa organizovanjem edukacija psihologa, pedagoga, nastavnika i saveta roditelja na temu bezbedne upotrebe Interneta, kako bi oni te informacije mogli preneti nastavnicima i roditeljima dece iz škola iz kojih dolaze. U prostorijama opštine Stari grad 9. marta 2010. godine održana je prva edukacija za psihologe, pedagoge, nastavnike i predstavnike saveta roditelja beogradskih osnovnih škola. U toku su prijave za edukacije koje će se održati u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a u planu je da nakon ovih gradova, edukacije budu organizovane i u ostalim gradovima u Srbiji.

Obaveštenje o otpočinjanju kviza će biti poslato svim osnovnim školama uz pomoć Pošte Srbije, koja će distribuirati poziv za učešće u kvizu.

Leave a Reply