idc
Događaji

Prva IDC Big Data konferencija u Srbiji 21. februara u Beogradu

Taksonomija, definicije, nove poslovne prilike, globalni trendovi i prognoze vezane za poslovnu analitiku kao i veza s poslovanjem u “oblaku” biće glavne teme na prvoj IDC-evoj konferenciji pod nazivom Big Data and Business Analytics Forum 2013. IDC Big Data and Business Analytics Forum 2013 biće održan 21. februara 2013. godine u Beogradu.

idc

Kako je saopštio “IDC Adriatics“, iako Big Data zvuči kao još jedan od modernih izraza, ona ima značajan uticaj u poslovanju. Usko je povezana sa usvajanjem poslovanja u “oblaku” jer se može koristiti njegova fleksibilnost i virtualnost sa neograničenim računarskim resursima. Za kompanije koje sve svoje podatke žele da drže pod vlastitim “krovom” , dobavljači im nude široku paletu visokokvalitetnih servera, skladišta podataka, analiza i baza koje pomažu u prenošenju velikog niza podataka i informacija.

– Digitalni univerzum neprestano raste. IDC predviđa da će ukupan iznos podataka u svetu porasti za 48% i dostići 2,7 milijarde ZB (2,7 triliona GB). Godine 2020. očekuje se da će dostići 35 ZB, što znači deset puta više od trenutnog stanja. Ovaj dramatičan rast obima podataka može da bude ozbiljan problem za preduzeća, ali istovremeno treba da podstakne investiranje u skladištenje i upravljanje resursima i sigurnost, ali takođe može da predstavlja priliku za one koji će znati kako da iskoriste dragocene poslovne informacije, sakrivene u ogromnim repozitorijumima podataka i usmeri svoje poslovanje ka novim izvorima podataka – rekao je Atila Madai, menadžer kompanije IDC Adriatics u Srbiji.

Leave a Reply