Događaji

Prva regionalna Konferencija o telematici

U Beogradu će se 29. septembra održati prva regionalna Konferencija o telematici na kojoj će se susresti i predstaviti centralne organizacije iz 14 zemalja jugoistočne Evrope.

Telematics Conference SEEurope čija je centralna tema oblast upravljanja flotama vozila, namenjena je ponuđačima telematskih rešenja za praćenje vozila i upravljanje voznim parkovima, telekomunikacionim preduzećima koja nude tzv. M2M usluge, ponuđačima navigacionih uređaja i kartografije i, naravno, korisnicima tih proizvoda i usluga, dakle logističkim, transportnim i distributivnim preduzećima.

Prema mišljenju direktorke konferencije Alenke Bezjak iz slovenačkog preduzeća “Ergo inštitut”, jugoistočna Evropa postaje veoma važno tržište i nudi odlične prilike za ponuđače telematskih usluga. »Bez obzira na to što na tržištu ima mnogo ponuđača telematskih usluga, za sada je relativno malo vozila opremljeno sistemima za praćenje. Potencijal za razvoj je zato izuzetan, a mogućnosti za investicije ima još mnogo,« dodaje Bezjak.

Centralne teme prve konferencije te vrste u ovom regionu biće i sadržinski povezane sa specifičnostima zemalja jugoistočnog regiona. Pomoćnik ministra kulture, medija i informacionih tehnologija Republike Srbije Nebojša Vasiljević govoriće o specifičnostima i lokalnim zakonskim zahtevima u oblasti telematskih rešenja u Srbiji i SEE regionu, a o naprednim rešenjima u oblasti telematike govoriće i brojni drugi ugledni gosti.

Više o konferenciji na: http://www.telematics-conference.com/

Leave a Reply