Događaji

Prvi poslovni sajam BizIT otvoren na Sajmu tehnike

U hali 2 Beogradskog sajma potpredsednik Privredne komore Srbije, Zdravko Jelušić svečano je otvorio Prvi specijalizovani sajam o poslovnoj primeni ICT rešenja – BizIT. BizIT je organizovan u okviru 58.

Međunarodnog sajma tehnike koji će se održati od 12. do 16. maja, a ima za cilj da okupi najeminentnije stručnjake iz ICT industrije koji će predstaviti svoja saznanja i rešenja značajna za razvoj poslovanja.

Zdravko Jelusic otvorio BizIT

U cilju daljeg ekonomskog i društvenog napretka, plan EU je da do 2020. stvori digitalno društvo i digitalnu ekonomiju. Ovakva ekonomija zasniva se na uspostavljanju jedinstvenog digitalnog tržišta od koga se očekuje da obezbedi održivi i pametan rast u Evropi. Plan Digitalne agende za Evropu je da svi imaju pristup brzom internetu, a da do 2015, polovina stanovništva kupuje preko interneta, kao i da trećina malih i srednjih preduzeća prodaje onlajn. Glavne, do sada uočene prepreke za stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta su: nedostatak saradnje zemalja članica čija posledica su usitnjena digitalna tržišta; porast sajber kriminala; manjak investicija i istraživanja, kao i nedostatak digitalne pismenosti i veština“, rekao je danas potpredsednik PKS-a, Zdravko Jelušić na svečanom otvaranju Prvog poslovnog sajma BizIT.

Leave a Reply