Događaji

PSTech na sajmu Biznis baza 2010

Međunarodni sajam preduzetništva “Biznis Baza 2010” pod sloganom “Ključ Uspeha” održan je početkom decembra  u hali 4 Beogradskog sajma. Na otvaranju su se prisutnima obratili direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Ivica Eždenci i direktorka PSTech-a Branka Radovanović.

“Ključ uspeha leži u znanju, partnerima i podršci. Nacionalna agencija za regionalni razvoj je partner preduzetnika. I naredne godine preduzetnike očekuje podrška kroz sufinansiranje projekata za razvoj konkurentnosti i inovativnosti”, rekao je direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Ivica Eždenci. On je dodao da su mala i srednja preduzeća najviše pogođena krizom, ali da ohrabuje što je više od polovine preduzeća najavilo nova ulaganja u proizvodnju i opremu.

Branka Radovanović je istakla da Srbija može da postane veliki izvoznik informatičkih usluga navodeći primer kompanije PSTech, koja najviše izvozi na američko tržište. “Počeli smo sa troje radnika, dok ih sada ima 127, od kojih čak 120 programera.”, dodala je direktorka PSTech-a i podsetila da je PSTech organizovao i prvi informatički inkubator za mala i srednja preduzeća sa ciljem da prenese znanja firmama u kojima postoje ideje za nove poslove.

Na Biznis bazi se okupilo više od 300 izlagača iz zemlje i inostranstva, kao i institucije koje pružaju podršku MSP sektoru. Zastupljena su preduzeća različitih privrednih delatnosti, regionalni centri, agencije, komore, udruženja preduzetnika, državne institucije, lokalne samouprave, instituti i naučno-istraživački centri.

PSTech će i u budućnosti nastaviti da daje doprinos razvoju domaće IT industrije, kao i da aktivno učestvuje u projektima koji podstiču osnivanje i razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Leave a Reply