Događaji

Računarska gimnazija Smart na Sajmu Obrazovanja

Računarska gimnazija Smart – smera Informatika iz Novog Sada je prva i najmlađa privatna gimnazija u Vojvodini.

Otvorena je prošle godine kada je i upisala prvu generaciju učenika. Ove godine je po prvi put nastupila na Novosadskom Sajmu Obrazovanja – Putokazi gde su učenici predstavili Računarsku gimnaziju Smart posmatranu iz njihovog ugla i njihove utiske o dosadašnjem školovanju.

Smartovi gimnazijalci su organizovali za posetioce niz prezentacija – o tome kako napraviti kompjuterske igrice, kako napraviti prezentaciju na engleskom ili kako obraditi fotografije u PhotoShop-u. Prezentacije su održali na najsavremenijoj opremi koju škola koristi u primeni nastavnog programa – elektronskoj Smart Board tabli, i tom prilikom su održali kratke obuke za posetioce. Posetioci su svoje radove nacrtane rukom po tabli odštampane mogli da ponesu sa sobom i da ih pokažu svojim prijateljima, a za uzvrat su dobijali vredne nagrade.

Osim korisnih saveta i zanimljivih radionica urađenih sa školskim psihologom, učenici su pripremili i nagradne igre za posetioce koji su učestvovali u kvizovima “Kviskoteka” i “Šta znam o računarima?”, a raspevani posetioci su mogli da se oprobaju u Karaokama. U skladu sa interesovanjima posetilaca, vičniji igrači su se hrabro “borili” u Konzola izazovu.

Prvog dana sajma, u četvrtak 18. februara, na koktelu dobrodošlice, Katarina Milanović iz Microsoft-a poželela je dobrodošlicu prisutnima i podržala ih u nastojanju da steknu kvalitetno znanje kako bi jednog dana mogli raditi u kompaniji poput Microsofta. Takođe je predstavila Microsoft programe za osnovne i srednje škole.

Pored zanimljivog sadržaja na štandu, mladi posetioci su mogli da provere svoje Facebook naloge u “Positive” učionici koju je opremila novosadska firma “Positive” kao prijatelj Računarske gimnazije Smart.

Leave a Reply