Događaji

Radionica: Balkanleaks Novi Sad

Piratska partija Srbije predstavlja “Balkan Leaks” (www.balkanleaks.eu) – sajt za objavljivanje tajnih informacija na Balkanu. Prateći primer sajta za otkrivanje tajnih informacija Wikileaks, pokrenut je “Balkan Leaks” u cilju podsticanja transparentnosti i borbe protiv organizovanog kriminala i političke korupcije u zemljama Balkana.

Radionica će se održati u subotu, 01. oktobra u Omladinskom centru CK13, u Ulici vojvode Bojovića 13, Novi Sad.
Na ovoj radionici možete da naučite kako da upotrebljavate Balkanleaks i objavljujete slučajeve kriminala i korupcije bez bojazni da će vaš identitet biti otkriven.

Piratska partija Srbije će prezentovati postupak objavljivanja dokumenta na sajt, preko potpuno lakog i anonimnog načina koji garantuje izvorima poverljivost i sigurnost. Drugim rečima, imate priliku da naučite da koristitite obezbeđen i šifrovan server za otpremanje koji nudi “Balkan Leaks”.

Govoriće se o važnosti glasnogovornika – onih koji pružaju tajne informacije, kao i o jednostavnim tehnološkim rešenjima koja pružaju izvoru da ostane anoniman i zaštićen. Piratska partija Srbije je neformalna grupa koja u koordinaciji sa preko 50 sličnih organizacija širom sveta osigurava slobodan protok informacija i radi na ukidalju patentnog sistema, reformi autorskih prava i zaštiti privatnosti.

Leave a Reply