Događaji · Razvoj aplikacija

Rails Girls Beograd III

Krajem novembra biće održana treća Rails Girls Beograd radionica namenjena devojkama koje žele da se oprobaju u programiranju koristeći “Ruby on Rails“, web platformu za razvijanje aplikacija.

Iako je na početku planirano da Rails Girls Beograd radionice budu organizovane jednom godišnje, zahvaljujući interesovanju koje je postojalo za prethodne, ove godine će se nakon druge koja se održala u maju dogoditi i treća i to u novembru.

UK Parobrod će i ovaj put biti mesto okupljanja 29. i 30. novembra, gde će učesnice napraviti svoje prve korake u programiranju ili se prvi put susresti sa Ruby programskim jezikom.

Rails-Girls-Beograd-III

Sam koncept Rails Girls dešavanja je usmeren na ohrabrivanje devojaka da zakorače u IT svet. Tokom radionice učesnice savladavaju početne korake u programiranju koristeći Ruby jezik i Rails, otvorenu platformu za brz razvoj web aplikacija. Nakon radionice uz samostalni rad, ali i konstantnu podršku mentora i grupe, mogućnosti koje se otvaraju polaznicama su brojne.

Ono što je novina u vezi sa trećim Rails Girls Beograd izdanjem jeste proširenje mentorskog tima za dva ženska člana. Osim toga, ove godine nastavljamo saradnju sa softverskom firmom Rendered text iz Novog Sada, odakle su došli naši prvi mentori i koja je pomogla u realizaciji radionice.

Kao i do sad biće formirane grupe učesnica koje će zajedno sa mentorima proći kroz osnove programiranja i naučiti kako da naprave web aplikaciju od koncepta do koda. Za prijavu na radionicu ne postoji starosno ograničenje, a ni neophodno prethodno iskustvo u programiranju. Prvi dan je predviđen za instaliranje programa i međusobno upoznavanje, dok će drugog dana započeti celodnevni rad u grupama, čije rezultate jedva čekamo da vidimo. Za radionicu su pored motivacije potrebni i laptop ili netbook.

Prijave za učešće su otvorene do 21. novembra na sajtu http://railsgirls.com/beograd ili putem linka http://bit.ly/1t3SIWB.

Za sve koji još uvek nisu sigurni šta je to Rails Girls Beograd ili kako je izgledalo naše prethodno okupljanje, mogu to pogledati na :

Leave a Reply