WTPF1
Događaji

RATEL-a na petom Svetskom regulatornom forumu o IKT

Svetski regulatorni forum o telekomunikacionim/informaciono-komunikacionim tehnologijama (World Telecommunication/Information andCommunication Technology Policy Forum – WTPF) je međunarodni skup na visokom nivou na kome predstavnici vlada i regulatornih tela, kao i privrednici iz zemalja članica Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) razmenjuju stavove o ključnim regulatornim temama proisteklim iz dinamičnog okruženja informacionih i komunikacionih tehnologija. Ove godine je regulatorni forum održan po peti put, u Ženevi, od 14. do 16. maja, zajedno sa obeležavanjem Svetskog dana telekomunikacija i informacionog društva.

WTPF1

U ime RATEL-a, ovom značajnom skupu su prisustvovali profesor Jovan Radunović, predsednik Upravnog odbora i dr Milan Janković, direktor. Pored razmene iskustava sa predstavnicima regulatornih tela zemalja članica ITU, oni su se sastali i sa generalnim sekretarom ITU, dr Amadunom Tureom.

Detaljniji podaci o forumu nalaze se na adresi:

http://www.itu.int/en/wtpf-13/Pages/default.aspx

One thought on “RATEL-a na petom Svetskom regulatornom forumu o IKT

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Ovo nije bio peti Svetski regulatorni forum o telekomunikacionim/informaciono-komunikacionim tehnologijama, vec peti Svetskog foruma o politici telekomunikacija/informacionih i komunikacionih tehnologija (znak “/” znaci: odnosno, tj. i/ili).

    Mislio sam da ce ovaj svetski forum predstavljati, mozda, svojevrsan uspesniji nastavak proslogodisnje, decembarske, propale Svetske konferencije o medjunarodnim telekomunikacijama (WCIT-12) u Dubaiu. Pogresio sam. I ovaj forum je propao zato sto su SAD – otac i majka Interneta – ostale dosledne svom ranije utvrdjeno stavu.

Leave a Reply