Događaji · Video igre

Rezultati pratećih takmičenja i nagradnih igara World Cyber Games 2008.

World Cyber Games 2008 kao Olimpijada u domenu elektronskog sporta prošlog vikenda okupila je pored učesnika u zvaničnom takmičarskom delu i veliki broj radoznalih posetilaca i oni igrača koji se nisu ove godine prijavili na vreme ili plasirali u sam vrh domaće gaming scene.

Nekoliko hiljada posetilaca hale 2 beogradskog sajma imalo je priliku da se oproba u različitim dodatnim zabavnim sadržajima, od stonog fudbala do Nitendo Wii konzola.

U okviru nezvaničnih pratećih takmičenja tokom prvog dana World Cyber games manifestacije održan je DOTA turnir, koji je okupio veliki broj poznavaoca i poklonika ove video igre, koja se smatra jednom od najpopularnijih video igara.
Ukupno 16 timova takmičilo se na 30 računara koje je specijalno za ovu priliku obezbedila kompanija Comtrade i omogućila da se osamdeset igrača dobro zabavi, okuša svoju sreću i plasira u finale.

Igrale su se singl eliminacije na ispadanje, a samo finale ostavljeno je za drugi dan takmičenja, kada su se inače zvanično održavala sva druga takmičenja i prateći sadržaji na velikoj bini. Ove godine titulu pobednika ovog Comtrade DOTA turnira odnela je ekipa 4 Glory.

Još jedno takmičenja koje je prvuklo veliku pažnju, doduše naših najmladjih sugradjana i posetioca jeste turnir za decu od 6 do 12 godina- Prima Happy Turnir. Nakon dvodnevne fantastične zabave u ovom dečijem kutku, pobedila je mala Nevena Ilić, koja je svojih 9godina u igri Bubble Trouble nadmašila sve dečake i osvojila dve velike kese Štarkovih slatkiša i slaniša i razne igre namenjene deci tog uzrasta.
U okviru prostora EKO paviljona Fakulteta Organizacionih Nauka, pored izuzetno zanimljivog performansa na temu eOtpad, u takmičarskom duhu održan je u par navrata mini turnir u sklapanju rasklopljene stare tastature. Učsnici sa najbržim prstima, koji su osvojili najnovije Logitech tastature ovoga puta bili su Nikola Štrbac, Branislav Jerotić i Vladimir Divljak. Za ostale učesnike ne tako uspešne utešne nagrade bile su majice.
Paralelno sa zvaničnim takmičenjem održan je i “Medijski Wiimbldon” turnir na Nitendo Wii konzoli. Od ukupno prijavljenih 16 medijskih kuća, brilirao je Marko Čavić iz redakcije Bravo Screen Fun i osvojio glavnu nagradu- putovanje na svetsko finale World Cyber Games u Keln, početkom novembra, gde će direktno pratiti rezultate i navijati za reprezentaciju Srbije.
Kako bi se mnogobrojna publika razonodila i održala nivo pažnje na potrebnom nivou, održana su tri mini turnira u igri Memorije. Na bini su se ređali klinci koji su za počesnim stolom okretali kartice i sparivali iste znakove na temu World Cyber Games. Oni sa najviše prikupljenih parova kao glavnu nagradu dobili su Kingston DataTraveler HyperX Flash memoriju od 4GB, šolju i Kingston majicu.
Dvodnevnu manifestaciju upotpunili su zanimljivi performansi grupe “Capoeira Angola Srbija” i crtanje “DBAL’tima čiji su članovi na licu mesta pred posetiocima, na temu World Cyber Games iscrtavali grafite.
Jedan zabavan vikend pun raznovrsnih programa je za nama. Svim pobednicima ovom prilikom želimo još jednom da čestitamo, a ostalima želimo više sreće na manifestaciji World Cyber Games 2009.

Leave a Reply