Događaji

RGZ na Microsoft Sinergiji Public Sector Day

Na Sinergiji Public Sector Day održanoj 26.10.2012. u Beogadu, Republički geodetski zavod predstavio je Internet servis KnWeb.

Sinergija je jedna od najznačajnijih informatičkih konferencija u Srbiji i regionu. Sinergiji Public Sector Day je namenjena institucijama koje pripadaju javnom sektoru u Republici Srbiji (državne institucije, lokalna samouprava, javna preduzeća, zdravstvo i druge). Druga po redu konferencija održana je u Beogradu u hotelu Hyatt Regency.

Događaj je bio prilika da se predstavnici državnih institucija upoznaju sa Microsoft rešenjima za javni sektor, kao i da prezentuju iskustva uspešno implementiranih rešenja korišćenjem neke od Microsoft tehnologija.

Skupu su prisustvovali predstavnici top menadžmenta kompanije Microsoft koji su govorili o strategiji i modelima saradnje između Microsofta i javnog sektora.

Republički geodetski zavod predstavio je Internet servis za pristup podacima katastra nepokretnosti KnWeb .

Svoja izlaganja su imale i sledeće institucije:

  • Uprava Carina: Projekat Business Intelligence;
  • Digitalna Agenda: Projekat Digitalna škola;
  • Grad Beograd: Projekat Elektronska sednica Gradskog veća;
  • Opšta bolnica Zrenjanin i GAK KCS: Projekat Bolnički informacioni sistem(HIS);
  • Poreska uprava: Projekat unapređenja bezbednosti i kontrole ICT sistema;
  • Uprava Carina: Projekat Kontakt Centar.

Veoma je važno što je RGZ imao prezentaciju na ovoj prestižnoj konferenciji. Osim promocije samog servisa, promovisan je i RGZ kao servis građana i pravnih subjekata i kao institucija koja prati savremena tehnološka rešenja i trendove. Prezentacija je pozitivno prihvaćena od strane prisutnih, što se ogleda u broju postavljenih pitanjima i diskusiji koja se razvila posle prezentacije.

Leave a Reply