Događaji

RudTech 2011 ICT konferencija

Udruženje za primenu informatičkih tehnologija „RUDNET“ zajedno sa Turističkom organizacijom Gornji Milanovac, pod pokroviteljstvom Registra Nacionalnog Internet Domena Srbije- RNIDS, AD rudnik i flotacija „RUDNIK“ i Mesnom zajednicom Rudnik 1. oktobra organiovalo je: RUDTECH 2011 ICT konferenciju k.

Tema ovogodišnjeg skupa “RUDTECH 2011” je primena Internet i veb servisa u promociji ruralnog (seoskog) turizma. Informatička promocija vrednosti održivog načina života u ruralnim sredinama uz isticanje komparativnih prednosti koji se mogu eksploatisati kroz turističke sadržaje sa ciljem uvećanja ekonomske dobiti i prosperiteta u sredinama i domaćinstvima ruralnog tipa. Skup će se bazirati na predavanjima iz oblasti IT-a, turizma, marketinga, e-trgovine i praktičnim primenama veb servisa u turizmu.

Organizatori su težili ka tome da učesnicima prošire svest o praktičnoj i korisnoj primeni Interneta i njegovih servisa u cilju promovisanja ruralnog (seoskog) turizma. Konkretna primena Internet tehnologija u ruralnom turizmu je promovisana putem interaktivnog portala mojedomacinstvo.rs. koji je zamišljen kao mesto gde će vlasnici turističkih domaćinstava imati priliku da virtalizuju svoja domaćinstva i na moderan, brz i lak način promovišu prirodan ambijent, zdravu hranu i domaću radinost.

One thought on “RudTech 2011 ICT konferencija

Leave a Reply