Događaji

Saga i EMC2 Unified storage

Saga je u četvrtak 7. maja, u saradnji sa EMC2 održala predavanja na temu Unified storage rešenja. Stručni skup namenjen IT stručnjacima, na kojem su predstavljene najnovije tehnologije u skladištenju podataka.

Govorilo se o ključnim EMC2 proizvodima kao što su Celerra, Centera, DiskXtender i SourceOne.

Celerra, iz EMC2-ove NAS (Network Attached Storage) familije proizvoda, povećava efikasnost pomoću deduplikacije i kompresije podataka. Objašnjeno je koliko to može da smanji potrebu za proširenjem skladištenja podataka, bez fizičkog nadograđivanja sistema.

Centera je fleksibilno rešenje, dizajnirano da istovremeno izađe u susret potrebi arhiviranja jedne aplikacije, i/ili potrebi centralizovanog arhiviranja svih aplikacija u firmi. U pitanju je industrijski standard za arhiviranje podataka u preduzeću i rezultat je 13 godina razvoja.

DiskXtender automatski arhivira podatke sa sigurnosnih kopija (backupa) koji se ne koriste, ili su zastareli po pravilima preduzeća gde radi.

SourceOne proizvodi se mogu podeliti na dva – email menadžment arhiva i menadžment nestruktuiranih podataka u deljenim fajlovima svuda po sistemu.

Saga je od jeseni 2008. EMC2 partner za promociju IP storidža u Srbiji. Predavanje u „In Hotelu“ je završni deo kampanje koji su vodili Saga i EMC2, gde su prikazane sve prednosti korišćenja IP storidža.

Leave a Reply