Događaji

Sajam inovacija

British Council, organizacija „Dostignuća mladih” i Microsoft pozivaju zainteresovane na trodnevni „Sajam inovacija“ koji će okupiti više od 150 srednjoškolaca iz 14 evropskih zemalja, a koji će se održati od 22. do 24 aprila u Beogradu (Sava centar sala 2/0). Cilj ovog događaja je da promoviše preduzetništvo kod mladih i da ihpodstakne da upotrebe svoje veštine na preduzimljiv i inovativan način, kako bi u krajnjoj liniji, povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

U okviru Sajma biće održano međunarodno finale takmičenja mladih u preduzetništvu „Veštine u praksi“ na kome će timovi učenika iz Jugoistočne Evrope dobiti priliku dau roku od samo 24 sata, u vidu biznis plana, ponude svoja rešenja za praktičan problem iz oblasti preduzetništva koji će zadati predstavnici kompanije Microsoft.

Nakon takmičenja, međunarodne učeničke kompanije predstaviće kreativne ideje, proizvode i usluge na svojim štandovima u okviru Prodajnog sajma koji će se održati u Delta City šoping molu u Beogradu.

„Sajam inovacija“ okupiće više od 150 srednjoškolaca iz 14 evropskih zemalja. U okviru Sajma biće održano međunarodno finale takmičenja mladih u preduzetništvu „Veštine u praksi“ na kome će timovi učenika iz Jugoistočne Evrope dobiti priliku da u roku od samo 24 sata, u vidu biznis plana, ponude svoja rešenja za praktičan problem iz oblasti preduzetništva koji će zadati predstavnici kompanije Microsoft.

Prisutnima će se obratiti :

·         Gospodin Žarko Obradović, ministar prosvete u Vladi Republike Srbije

·         Gospodin Majkl Harvi, direktor misije USAID u Srbiji

·         Gospodin Endrju Glas, direktor British Council-a u Srbiji

·         Gospođa Kerolajn Džener, izvršna direktorka „Dostignuća mladih“ za Evropu

·         Gospodin Vladan Živanović, generalni direktor kompanije Microsoft Srbija

U prilogu se nalazi vise informacija kao i agenda događaja.

Leave a Reply