sajam-tehnike
Događaji

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća od 13. do 17. maja

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kom će učestvovati više od 600 izlagača iz 22 zemlje, biće otvoren na Beogradskom sajmu od 13. do 17. maja

Najviše izlagača biće iz Slovenije, Češke, Nemačke, Hrvatske, Austrije, ali i Srbije, Belgije, BiH, Bugarske, Rusije, Italije, Koreje, Madjarske, Makedonije, Poljske, Slovačke, SAD, Švajcarske, Švedske, Tajvana, Turske, Velike Britanije.

sajam-tehnike

Biće izožene savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, roboti, bežične komunikacije, elektronika, elektroenergetika, rasveta, procesna tehnika, ali i energetske efikasnosti, primene u IT industriji.

Na 57. Sajmu tehnike, biće više od 200 noviteta, od kojih će 77 tehnoloških novosti predstaviti naučne organizacije i institucije pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, kao i 124 noviteta ostalih izlagača.

Državni sekretar Ministarstva prosvete Radivoje Mitrović kazao je da je taj sajam postao brend koji Srbiji otvara vrata u budućnost. “Srbija mora podići efikasnost i relevantnost znanja i obrazovanja, a to je moguće podizanjem kvaliteta naučno istraživačkog rada”, rekao je Mitrović.

Leave a Reply