Događaji

SAM godišnje nagrade za 2014

Trecu godinu zaredom, Srpska asocijacija menadzera (SAM) organizovala je Gala vece povodom dodele „SAM GODISNJE NAGRADE 2014“ sa ciljem unapredjenja  poslovnog okruzenja za menadzere, dalje profesionalizacije menadzerske struke kao i afirmisanja onih kompanija, menadzera, obrazovnih institucija i novinara koji se zalazu za bolje uslove poslovanja, kao i za bolji zivot svih gradjana u celini.

 

Pozdravljajuci brojne zvanice, predsednik SAM-a Milan Petrovic istakao je da SAM iz godine u godinu belezi sve bolje rezultate i dodao da ga posebno raduje sto je ove godine zabelezen rekordan broj clanova SAM-a koji su ucestvovali u glasanju. „Ova godina je po mnogo cemu vrlo specificna, a iz ugla Godisnje nagrade i glasanja, mozemo se pohvaliti sa najvecim brojem glasova do sada, cak 250 clanova ucestvovalo je u ovom procesu, podrzalo svoje kolege i pomogli da zajednickim snagama iznesemo ovaj ozbiljan posao. Ove nagrade predstavljaju potvrde dobitnicima da su lideri u svojim oblastima i da svojim radom doprinose boljitku drustva u celini.“ – naveo je Petrovic.

 

Skup je otvorio specijalni gost Zeljko Sertic, ministar privrede Srbije i tom prilikom cestitao predsedniku SAM-a, Milanu Petrovicu i svima koji ucestvuju u realizaciji ovog projekta na uspehu. „Ovakvih dogadjaja bi trebalo da bude jos vise u Srbiji, da pokazemo sta imamo i da mozemo cak i u ne tako dobrim uslovima da ostvarimo sjajne rezultate,“ izjavio je ministar Sertic i dodao „Svetla buducnost Srbije, pre svega ekonomska, pripada kreativnim, snaznim, upornim, inovativnim ljudima i to ste vi veceras i to cete biti u narednim godinama. Ja vam zelim jos vise clanova jer ce to znaciti da je Srbija zaista krenula boljim putem i da  imamo sposobne ljude koji ostaju u Srbiji, koji rade ovde i koji kreiraju bolju buducnost za sve nas.“

 

Medju brojnim gostima ove svecanosti nasli su se i Kori Udovicki, potpredsednica Vlade i ministarka drzavne uprave i lokalne samouprave, Tanja Miscevic, sefica pregovarackog tima Srbije sa EU, Nenad Borovcanin,drzavni sekretar za omladinu, Veran Matic, glavni i odgovorni urednik B92 i Silvija Verneti, generalna direktorka FIAT-a.

 

Po izboru svojih clanova, SAM je dodelio nagrade u 11 kategorija: Menadzer godine, Poslodavac godine, Poslodavac godine u kategoriji malih preduzeca, Mladi menadzer godine, Razvoj i promocija liderstva medju mladima – SAMPLE nagrada, Regionalni projekat godine, Drustveno odgovorna kompanija godine, Promocija privrednih tema, Lider u profesionalnom usavrsavanju menadzera, Najbolja institucija za obrazovanje menadzera, kao i posebnu Nagradu za licni humani cin.

 

Prepoznat unutar i van svoje kompanije kao osoba od integriteta i ugleda, a na osnovu ostvarenih poslovnih rezultata, titulu Menadzera godine 2014 poneo je Zivorad Vasic, direktor hotela Crowne Plaza Belgrade Hotel i direktor NBGP Properties. Drugo i trece mesto u ovoj kategoriji osvojili su Stanka Pejanovic, generalna direktorka kompanije Gorenje Srbija i  Jasmina Knezevic, osnivac i suvlasnica Bel Medic-a.

 

Prvu nagradu i titulu Poslodavac godine 2014 dobila je kompanija Fiat Automobili Srbija, dok je drugo i trece mesto pripalo kompanijama Microsoft Srbija i VIP Mobile. Ove kompanije su u 2014. godini ponudile najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadzera, ispunjavajuci niz kriterijuma, a nagrade im je urucio Zeljko Sertic, ministar privrede Srbije.

 

Regionalni projekat u 2014godini, koji je prema oceni clanova SAM-a najvise doprineo promociji celog regiona kao investicione destinacije je projekat „Superkartica“ za koji je plaketu urucila Tanja Miscevic, seficapregovarackog tima Srbije sa EU. Nagradu za Razvoj i promociju liderstva medju mladima koja je otisla u rukeVesne Damnjanovic, vanredne profesorke na Fakultetu organizacionih nauka, dodelio je Nenad Borovcanin,drzavni sekretar za omladinu.

 

Radojka Nikolic, osnivac i vlasnica Nira press – Ekonometar i Biznis magazin ponela je titulu najboljeg novinara u oblasti Promocije privrednih tema za 2014. godinu na osnovu profesionalnog pristupa u pracenju, izvestavanju i pisanju o ekonomskim i privrednim temama.

 

SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadzerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i tituluMladi menadzer godine 2014 dobila je Tamara Vlastelica Bakicsavetnik za korporativne komunikacije kompanije Victoria Group i docent na FON-u, dok su drugu i trecu nagradu u ovoj kategoriji osvojili  DJordje Vukotic, generalni direktor kompanije Etihad Airways i Nemanja Knezevic, direktor marketinga kompanije Zlatiborac.

 

Clanovi SAM-a glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje menadzera i u ovoj kategoriji prvu nagradu dobio je Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu.

 

Za Lidera u profesionalnom usavrsavanju menadzera proglasena je PwC Akademija, dok je priznanje zaNajboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeca osvojila kompanija CBRE Serbia. Na drugom i trecem mestu nasle su se kompanije Movem Fashion i Home Page.

 

SAM je ove godine prvi put dodelio nagradu za Drustveno odgovornu kompaniju i prvo mesto je osvojila kompanija NIS, a nagradu je urucila Kori Udovicki, potpredsednica Vlade i ministarka drzavne uprave i lokalne samouprave.

 

Posebna nagrada urucena je novinarki Marijani Milosavljevic za licni humani cin godine. Marijana je donirala bubreg svojoj koleginici, a dok je bila na bolovanju, RFZO joj nije isplacivao naknadu. Nagradu je urucio Veran Matic, glavni i odgovorni urednik B92.

 

Svecanoj veceri dodele Godisnjih nagrada SAM prisustvovao je znacajan broj zvanica iz poslovnog, politickog, kulturnog i medijskog zivota koji su uzivali u divnoj atmosferi.

Leave a Reply