Događaji

Samsung organizuje “bada Developers Day”

Samsung Electronics, svetski lider u oblasti digitalnih medija i digitalnih konvergentnih tehnologija, organizuje bada Developers Day 13.oktobra od 9 do 16h, u hotelu Zira u Beogradu.

Na skupu se predstavljaju mogućnosti bada platforme i Samsung aplikacija. Takođe, najavljuje se takmičenje za najbolju lokalnu bada aplikaciju.

Za sve učesnike Samsung je pripremio SDK koji omogućava razvoj bada aplikacija  uz punu tehničku podršku Samsung tima.

Bada vizija  – “Smart telefon za svakoga”

Samsung bada platforma dovodi do demokratizacije ere smart telefona i omogućava smart telefon pogodan za svaki životni stil. Bada je tajna koja se nalazi iza Samsung Wave telefona i omogućava aplikacijama potpunu upotrebu moćnog hardvera pružajući različiti aplikacijski programski interfejs za interaktivnu upotrebu, uključujući UI elemente, 3D grafiku, blic, više tačaka dodira, senzore i podršku pokreta.

Programeri mogu da stvaraju aplikacije sa bada SDK (Software Development Kit). Bada SDK omogućava komplet aplikacijskih programskih interfejsa (API) kao i IDE (Integrisano razvojno okruženje), simulator, UI izgradnju kao i ostale korisne alatke i uzorke aplikacija i dokumenata. Ovaj sadržaj će olakšati razvoj aplikacija ne samo za Samsung Wave, već i za druge mobilne telefone koji usvoje bada platformu kao svoj izbor. Aplikacije razvijene pomoću bada SDK mogu se prodati kroz ‘Samsung Apps’, Samsungovu prodavnicu aplikacija.

Da bi se motivisali programeri, započet je “Bada programerski izazov”, najveće takmičenje aplikacija u 2010, namenjeno programerima širom sveta.

Srbija se nalazi među zemljama u kojima se organizuje “Bada programerski izazov”, a takmičenje traje od oktobra 2010. do marta 2011. godine.

Leave a Reply