Događaji

Savetovanje “Od tapije do elektronike”

Na Paliću je  u organizaciji Udruženja banaka Srbije, održano savetovanje pod nazivom “Od tapije do elektronike“. Na savetovanju su pored 25 pravnika iz većine poslovnih banaka u Srbiji učestvovali i predstavnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Republičkog geodetskog zavoda, USAID – Projekta za bolje uslove poslovanja i agencije za procenu vrednosti nepokretnosti Jones Lang LaSalle.

Savetovanje je otvorio generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, dr Veroljub Dugalić uz interesantnu prezentaciju Priča o jednom dinaru, kojom je pokazao razvoj naše valute kroz vreme.

savetovanje rgz

Zatim je profesor Pravnog fakulteta Miloš Živković održao predavanje o problemima koji postoje u praksi a tiču se etažne svojine i nedostatka zakonske regulative, uz aktivno učešće prisutnih. Dat je osvrt i na postojeću sudsku praksu i predloge za nova zakonska rešenja.

Prezentacije su održali i predstavnici Jones Lang LaSalle ukazujući na različite aspekte procene vrednosti nepokretnosti po novom Zakonu o prostornom uređenju i građenju kao i predstavnici USAID-a na temu Zaštita poverilaca i razvoj privrede u Srbiji.

Nakon prezentacija predstavnika RGZ-a i banke Intesa na temu saradnje poslovnih banaka i RGZ-a, održana je diskusija o problemima u svakodnevnom radu dveju strana i načinu kako da se uz dalju saradnju i uzajamnu podršku ti problemi reše u cilju što uspešnijeg poslovanja.

Leave a Reply